Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys in vermakelijk duel langs Unitas ’28

Ondanks het al dagen durende herfstachtige weer, lag het veld er prima bij en kon er in Overasselt dus gevoetbald worden. Overasseltse Boys en Unitas ’28 pakten deze kans met beide handen aan en maakten er een leuk schouwspel van. Het was een wonder dat er zo weinig werd gescoord. Het ene doelpunt was wel voldoende voor de boys om te winnen: 1-0.
 
In eerst instantie leek zich een wedstrijd te ontvouwen zoals we die de laatste weken vaker hebben gezien: Overasseltse Boys veel in balbezit, Unitas met snelle voorwaartsen op de counter. Dit leidde tot kleine kansjes voor de boys een een grote voor Chiem Heijmen van Unitas, maar hij treuzelde oog in oog met Bart van Wagenberg te lang met afronden. Een paar minuten later redde Bart opnieuw toen Heijmen voor hem opdook, dus mocht Overasseltse Boys op dat moment niet klagen. Aan de andere kant wilden de boys een penalty, maar kregen die niet. Ondertussen liet Unitas zien meer te kunnen dan alleen te counteren en raakte de boys het overwicht wat kwijt. De laatste tien minuten voor de rust waren echter voor de gastheren, waarin Milan Nicolasen alleen voor doelman Niels van Os ook te lang treuzelde, Bram Meeuwsen dit kunstje herhaalde en Milan vlak voor rust met een mooie schot van Os op de proef stelde. De laatste liet zijn ploeg niet in de steek.

In de tweede helft begon Overasseltse Boys sterk en dit leidde tot een vrije schietkans van invaller Krijn van Haren. Dit schot ging echter naast. De grootste kans was iets later voor Joep van de Groes, die volledig vrij een voorzet van Roel van Eeuwijk over kopte. Daarna begon Unitas zich ook weer meer met het spel te bemoeien en was het Bart die zijn ploeg wederom om de been hield. Een kwartier voor tijd, toen de boys weer iets steker werden, werd Thomas Peeters Weem diep gestuurd en kwam hij alleen voor de keeper. Die speelde hij ook netjes uit, maar wist daarna niet zo goed welke keuze hij moest maken, dus liep deze kans ook op niks uit. Kort daarna werd er slordig uitverdedigd door Unitas en ging de bal via Geert Janssen op de lat. Vanuit de rebound kon Joep zijn kopbal niet genoeg vaart meegeven, waardoor Van Os nog redding kon brengen. Unitas bleef echter ook gevaarlijk een Bart redde prima op een kopbal na een vrije trap vanaf de zijkant. Toch zou er uiteindelijk nog gescoord worden. Plotseling stonden er twee man op de rand van het strafschopgebied helemaal vrij. Roel zag dat en gaf een mooi pass op Bram. Die krulde de bal vervolgens keurig in de lange hoek, waardoor er eindelijk een voorsprong op het bord stond. Unitas ging nog wel verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar Thomas kreeg nog de enige kans in de wedstrijd. Die scoorde helaas niet.
 
Zo won Overasseltse Boys verdiend haar laatste thuiswedstrijd van 2018. De ploeg klimt naar plek 3 en heeft de koplopers nog prima in het vizier. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen nummer 4 AVIOS/DBV. De wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt gespeeld in Alphen.

 
Overasseltse Boys – Unitas ’28 1-0
 
87′ 1-0 Bram Meeuwsen