Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys in echte derby voorbij Heumen

Overasseltse Boys en Heumen namen het na de dubbele confrontatie 2 jaar geleden weer eens tegen elkaar op. Mede door het fantastische nazomerweer werd de wedstrijd goed bezocht. De veel toeschouwers zagen de gastheren met 3-1 winnen.

De wedstrijd werd voorafgegaan door wat vuurwerk en dat bleek voor het eerste gedeelte van de wedstrijd eigenlijk het hoogtepunt. Er ontspon zich een wedstrijd met slordig spel aan beide kanten en met veel duels en overtredingen; een herkenbaar beeld zoals die vaker te zien is in derby’s. Beide ploegen probeerden de aanval te zoeken, maar rond het strafschopgebied was het slordigheid troef. Overasseltse Boys was het minst slordig en kreeg ook de enige echte kansen. De eerste was voor Joep van de Groes, die na een aanval over rechts recht op de Heumense doelman kopte. Kort daarna was er een aanval over links en na een wat onoverzichtelijke situatie kwam de bal wederom bij Joep die vrij de 1-0 tegen de touwen joeg. Pieter van Dam probeerde het kort daarna met een boogballetje, maar zijn poging ging net over.

In de tweede helft was beduidend meer te beleven, doordat er wat meer ruimtes ontstonden op het veld. Slordig bleef het wel, maar voor beide doelen gebeurde nu wel het één en ander. Zo gaf Thomas Peeters Weem een puike voorzet op Pieter, maar die kopte recht op de keeper. Kort daarna zag de scheidsrechter een Heumense overtreding over hoofd, waardoor de gasten een aanval konden opzetten. Het schot ging echter naast. Halverwege de tweede helft leek de wedstrijd beslist, toen na lange voorzet vanaf rechts een Heumense verdediger de bal panklaar legde voor Guus Peeters Weem, die eenvoudig de 2-0 binnen kon schuiven. Joep kon na een cadeautje van de keeper kort daarna voor 3-0 zorgen, maar zijn schot ging naast. De keeper onderscheidde zich ook op een positieve manier, toen hij een voorzet van Pieter mooi over de lat tikte. Heumen weigerde echter om op te geven en kwam plotseling terug in de wedstrijd. Krijn van Haren kopte na een vrije trap de bal bijna in eigen doel, maar uit de corner die volgde was het alsnog raak. Via via kreeg Pim Buskens de bal voor zijn voeten en hij joeg de bal in de kruising. Een spannende slotfase volgde, want Heumen geloofde er weer in, terwijl Overasseltse Boys steeds meer ruimte kreeg. Bart van Wagenberg redde nog fraai op een Heumense inzet, waarna Geert Janssen de zoveelste uitval met de 3-1 bekroonde. Het was een aanval over veel schijven, die wedstrijd dan echt in het slot gooide.

Overasseltse Boys pakt zo de draad weer op en stijgt met de overwinning naar plek 2. Wat wellicht nog veel mooier en belangrijker was, was het gezellige feest met leden en fans van beide verenigingen op De Passelegt. Scherp in het veld, en daarna gezellig samen zijn. Een derby zoals een derby hoort te zijn! Over twee weken, na het jubileumweekend, hervat Overasseltse Boys de competitie thuis tegen VVLK, aanvang 14.00 uur.

Overasseltse Boys – Heumen 3-1

28′ 1-0 Joep van de Groes

66′ 2-0 Guus Peeters Weem

81′ 2-1 Pim Buskens

90’+ 3-1 Geert Janssen