Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys en Victoria ’25 knokken zich naar een punt

Afgelopen zondag stond de kelderkraker op het programma. Op een zwaar veld ontving Overasseltse Boys nummer laatst Victoria ’25. In een Engelse wedstrijd waarin het spel op en neer golfde was het vooral strijd wat de boventoon voerde. Het leverde beide ploegen uiteindelijk 1 punt op: 2-2.

In de eerste helft was het voor beide ploegen vooral een kwestie van het zoeken naar de juiste speelwijze en dit leidde met enige regelmaat tot fouten, wat weer leidde tot kansen. Een slechte breedtepass bij boys achterin leidde tot een grote kans voor Victoria, maar de lob richting de ver voor zijn doel staande Bart van Wagenberg werd door die laatste vakkundig doch op het nippertje onschadelijk gemaakt. Na een kwartier spelen was er de eerste goede aanval van de thuisploeg, maar de voorzet van Bas Loeffen miste kracht om de aanval gevaarlijk te laten worden. Hoewel de ploegen elkaar in het vervolg redelijk in evenwicht hielden, waren de beste mogelijkheden voor de boys. Een vrije trap van Thomas Peeters Weem werd in de korte hoek met veel moeite onschadelijk gemaakt door de keeper en schoten van Guus Peeters Weem en Roel van Eeuwijk misten het doel. Uiteindelijk was de 0-0 ruststand logisch.

In de tweede helft gebeurde er een stuk meer en dat kwam vooral omdat Overasseltse Boys direct op voorsprong kwam. Geert Janssen draaide weg bij zijn tegenstander en schoot van buiten het strafschopgebied de bal keurig tegen de touwen. Kort daarna werd na een corner een kopbal van Thomas van de lijn gehaald. Vervolgens kreeg Victoria de gelijkmaker bijna cadeau, doordat de kopbal van Frank Meeuwsen na een vrije schop maar ternauwernood door Bart op de lat werd getikt. Uitermate onsportief gedrag, eerder te verwachten twee weken geleden dan nu, leidde de 1-1 in. Na een “blessure”geval aan Victoriakant waarbij boys de bal buitenspeelde, werd de bal niet teruggeven (hoort dat in de 4e klasse thuis?) en een aanval opgezet waarbij Bart de diepe bal ongelukkig miste. Bryan Croonen had een leeg doel voor zich en schoof de bal netjes binnen. Gelukkig was de doelman aan de andere kan zo vriendelijk eenzelfde fout te begaan en kon Robbie Jansen de 2-1 binnenschieten. Kort daarna schoot de scheidsrechter Victoria te hulp door een overduidelijke buitenspelsituatie door te laten gaan (ook bij Victoria waren ze het daar over eens) en schoot Martijn Kolvenbach de strakke voorzet keurig in het netje: 2-2. Vervolgens leek Victoria het beste met scoreverloop om te gaan en had het een veldoverwicht, maar vanuit het niets kreeg boys in de slotfase de beste kansen. Deze werden echter niet verzilverd en dus moesten beide ploegen het doen met een punt.

Zo zit boys gezien het gebeurde nog altijd in de hoek waar de klappen vallen en is het er niet in geslaagd afstand te nemen van de laatste plaats. Wel hield het Victoria op afstand. Nu eerst winterstop en kan er lekker worden uitgerust. Na twee oefenwedstrijden wordt op 27 januari de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen topper SCE in Nijmegen. Maar voor nu: hele fijne feestdagen en een sportief 2018.

 

Overasseltse Boys – Victoria ’25 2-2

47′ 1-0 Geert Janssen
58′ 1-1 Bryan Croonen
63′ 2-1 Robbie Jansen
68′ 2-2 Martijn Kolvenbach