Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys eenvoudig langs Niftrik in restant

Afgelopen woensdag speelde Boys het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Niftrik. Aangezien deze in de 14e minuut werd beëindigd moest er in deze 14e minuut ook weer “afgetrapt” worden. Niftrik moest met 9 man starten omdat er in die bewuste wedstrijd twee spelers van het veld werden gestuurd. Thomas Peeters-Weem verscheen weer in de basis (niet geschorst voor deze wedstrijd, dus prima vervanger Pim Ruhl weer op de bank) en op rechts was de supersnelle Bo de Groot gepositioneerd. Mark Martens, Guus Peeters-Weem en Bas Janssen waren geblesseerd en hopen op betere tijden.

Overasselt startte fanatiek en zette Niftrik met de rug tegen de muur om via de zijkanten een aantal openingen te vinden. Maar zoals dat gaat met minder spelers bij de tegenstander valt dat niet altijd mee en werd er juist via het centrum de combinatie gezocht. Maar het gevaar kwam toch van de flanken en goede voorzetten van met name Milan Nicolasen werden op een haartje na gemist door spits Geert Janssen. In eerste instantie kwam Niftrik niet over de middellijn en had keeper Mannes Broens een rustige start. Echter bij een uitval van Niftrik kwam de spits zowaar oog in oog te staan met Mannes maar hij mikte net over het doel met een mooie lob. Massaal aanvallen is mooi voor het publiek maar je moet altijd opletten voor de speldenprikjes van de tegenstander en bij één prikje moest Bram Meeuwsen handelend optreden en dat kostte hem een gele kaart en waarschijnlijk de kraker tegen Heumen komende zondag. Hierdoor werden de Boys wakker en uit een afgemeten corner van Milan kopte Frank de bal door naar Pieter van Dam die met zijn hoofd de 1-0 in de touwen knikte. De altijd positieve Pieter werd hierdoor beloond voor zijn onafgebroken doorzettingsvermogen na een aantal forse blessures en dat mag ook weleens gezegd worden.

De rust was kort want de duisternis doet al vroeg in april zijn intrede en hierdoor was de koffie of het pilsje amper opgedronken toen de belegering van Niftrik zijn voortgang deed. Het leverde gelijk een doelpunt op van Roel van Eeuwijk die steeds meer naar voren ging voetballen en het werd drukker in het strafschopgebied van Niftrik. Vanaf rechts liep sneltrein Bo de Groot zijn longen uit zijn lijf en was hij een ware plaag voor zijn tegenstander. Niemand houdt hem bij en zijn voorzetten leverden een aantal goede kansen op. Trainer John van Geenen vond het tijd voor een nodige wissel en Roy van de Brand kwam met flair het veld binnen en dat was te merken ook. Zijn tegenstander zag alleen zijn hakken en vanaf links leverde hij een perfecte voorzet op Milan af en deze deed gewoon waar hij goed in is: de 3-0 scoren. Roy liet gewoon even zien dat hij gretig is en ook weer een mooi moment dat een speler van het tweede elftal zijn kansen pakt en belangrijk is bij deze overwinning. Een paar goede aanvallen werden nog afgevlagd door de grensrechter maar hij kon niet voorkomen dat een voorzet van Milan via Roel van Eeuwijk opnieuw bij Pieter terecht kwam en deze mr. positivo wist er wel raad mee en scoorde verdiend de 4-0. Opmerkelijk was dat de ingevallen speler Tom Derks (zijn debuut in het 1e elftal ) met zijn allereerste actie Milan de diepte in stuurde met als gevolg dit prachtige doelpunt. Pim Ruhl mocht ook nog invallen en zijn inzet is altijd 100 %, soms op het randje, en dat verdient ook een compliment. Mannes dacht zijn doel vandaag schoon te houden maar vlak voor tijd wist Niftrik toch nog te scoren ondanks een luchtje van buitenspel. Bas Loeffen, die uit Niftrik komt, baalde hier natuurlijk ook van want zijn fanclub is altijd aanwezig.

Eindstand op deze woensdag voor Koningsdag 4-1 en natuurlijk dik verdiend en kunnen we ons opmaken voor de derby zondag tegen Heumen op sportpark de Toppenberg.

 

Overasseltse Boys – Niftrik 4-1

31′ 1-0 Pieter van Dam
47′ 2-0 Roel van Eeuwijk
77′ 3-0 Milan Nicolasen
80′ 4-0 Pieter van Dam
88′ 4-1 Jesper Hendriks

 

Verslag: John Nicolasen