Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys boekt zwaarbevochten zege op SCD ’33

Na de zure nederlaag van vorige week wilde Overasseltse Boys weer terugkomen in de winning mood. Qua spel deed het daar alles aan, maar SCD had een passend antwoord op de tactiek. Daardoor werd het spannende wedstrijd, maar trok de thuisploeg wel aan het langste eind: 1-0.

Overasseltse Boys had vanaf minuut 1 de bal en daarmee een veldoverwicht. SCD ’33 trok zich terug op eigen helft, liet de linies prima gesloten en loerde op de counter. Overasseltse Boys was met name in het eerste half uur te slordig om tot echt grote kansen te komen en SCD in de counter ook, waardoor er weinig doelgevaar ontstond. Naarmate de rust in zicht kwam, kwamen er wel kansen. De eerste was voor de boys, nadat Bram Meeuwsen met een prima opening zijn broer Frank vond die een scherpe voorzet afleverde. Guus Peeters Weem kwam een teen tekort om de bal in het doel te werken. Kort daarna had een Guus een goede voorzet in petto op Joep van de Groes, die de bal terugkopte op Geert Janssen, die zijn kopbal net naast zag gaan. Op slag van rust kreeg SCD in een nu wel goed uitgevoerde counter wellicht de beste kans, maar Bart van Wagenberg keerde deze grote kans op kundige wijze.

In de tweede helft zagen we lange tijd eenzelfde spelbeeld, al was er nu wel meer voor de doelen te beleven. SCD was wat scherper in de counter, waarbij het zelfs voor een leeg doel verscheen. Gelukkig voor de boys werd er alsnog naast geschoten. Aan de andere kant werd een kopbal van Milan Nicolasen gepakt door de keeper van SCD. Naar mate de tweede helft vorderde nam de druk op het Deester doel toe en was pech langzamerhand het begrip wat steeds meer boven kwam drijven. Zo schoot Joep uit een scrimmage op de onderkant van de lat en kopte Bram direct daarna een goede kopkans over. Ook werd kort daarna nog een bal van de lijn gehaald. Na 82 minuten had boys dan eindelijk wel wat geluk. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip nadat een SCD-speler hands had gemaakt, maar niet iedereen was het eens met de beslissing. Bas Janssen had hier lak aan en schoot onberispelijk raak. SCD raakt hierna wat van de kook en probeerde de boel te ontregelen door overtredingen. Geert verdiende hierdoor eigenlijk een strafschop en een rode kaart na een aanslag op Milan had niet misstaan. Boys raakt hierdoor wel de controle kwijt en werd het billenknijpen tot het eindsignaal. Mede door de rommelige eindfase werden er aan beide kanten geen kansen meer gecreëerd en sleepte Overasseltse Boys de zege uit het vuur.

Zo kan Overasselts Boys drie punten bijschrijven na een overwegend sportieve wedstrijd. Ook fijn om te merken dat een tegenstander na de wedstrijd sportief en nuchter kan reageren. Dat maken we niet meer elke week mee. Overasseltse Boys speelt volgende week de kraker tegen koploper Aquila. De wedstrijd in Dreumel begint om 14.00 uur.

 

Overasseltse Boys – SCD ’33 1-0

82′ 1-0 Bas Janssen (pen.)