Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys boekt verdiende zege op Aquila en gooit titelstrijd open

Afgelopen zondag speelde Overasseltse Boys de uitwedstrijd tegen koploper Aquila. Afgelopen maandag werd in Overasselt al met 3-2 gewonnen en de uitgangsposities waren helder. Aquila zou bij een overwinning een voorschot nemen op de titel, Overasseltse Boys zou terugkeren in de titelstrijd met een zege. Dat laatste gebeurde; het werd 0-3.

Overasseltse Boys kende een droomstart. De gasten hadden de aftrap en Aquila maakt meteen duidelijk wat het van plan was: agressief drukzetten. Dat ging echter niet helemaal goed, want Tom kwam aan de bal en die zag dat Bas alle ruimte had. Met een goede steekpass verschafte hij Bas een vrije doortocht richting de Aquiladoelman en Bas wist wel raad met deze buitenkans: 0-1. Hierna ontspon zich een wedstrijd die zich kenmerkte door veel strijd. Overasseltse Boys probeerde daar onderuit te voetballen, Aquila hanteerde de lange bal. Deze tactiek leverde na een kwartier de eerste mogelijkheid op de gastheren, weliswaar uit een buitenspelpositie, maar een echte kans werd het niet. Thomas kreeg die even later wel, alleen de grensrechter vlagde die vakkundig doch onterecht af, iets wat hij nog vaak zou proberen (iets van de pot verwijt de ketel?). De scheidsrechter trapte er gelukkig niet meer zo vaak in. In het vervolg kreeg Overasseltse Boys de beste mogelijkheden, maar Milan en Bram waren ongelukkig in de afronding. Vlak voor rust kreeg Aquila via een rommelige situatie haar beste kans, maar Bart redde met zijn voet op de inzet van de spits. Kort daarna was er een vervelende botsing tussen Bram een een verdediger van de gastheren bij een kopduel, waarna Bram de strijd helaas moest staken.
 
In de tweede helft gooide Aquila er wat extra strijd tegenaan en daar had Overasseltse Boys het lastig mee. Door geklungel achterin kreeg Aquila gelijk een goede kans, maar wederom was het Bart die zijn doel schoon wist te houden. Aquila wist gedurende een tijd door opportunistisch spel wat druk te ontwikkelen op de boysverdediging, maar echte gevaarlijk werd de ploeg niet. Conté wist na ruim uur aan de aandacht te ontsnappen van de boys-verdediging, maar zijn kopbal ging ruim over. Overasseltse Boys kwam er nu af en toe weer uit, vaak met behulp van de sterkspelende en sleurende Geert. Zo was het Geert die op rechts de bal goed vasthield en de achterlijn wist te vinden. Zijn lage voorzet bleek te lastig voor de doelman, waardoor Bas eenvoudig de bal binnen kon tikken. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld en dat dacht Aquila ook. De energie vloeide weg en Overasseltse Boys kreeg meer ruimte om het duel echt echt in het slot te gooien. Milan kreeg een prima mogelijkheid na een goede actie en Geert kopte over uit een vrije trap van Thomas. In de laatste minuut werd het dan toch 0-3. Bas nam snel een vrije trap richting Guus, die op zijn beurt Pieter vond. Die kreeg alle tijd en ruimte om aan te leggen en schoof de 0-3 binnen.
 
Zo won Overasseltse Boys uiteindelijk vrij overtuigend en klimt het naar een voorlopig gedeelde 3e plaats. Op dit moment doen er maar liefst 5 ploegen mee om de titel. Allen staan binnen drie verliespunten van elkaar. Zondag 5 en donderdag 9 mei worden de laatste inhaalwedstrijden gespeeld, en dan weten hoe spannend de laatste drie speelronden echt worden. Overasseltse Boys komt deze dagen niet in actie, maar wel weer op zondag 12 mei. Dan wordt er om 14.00 uur afgetrapt in Deest tegen SCD ’33. Uiteraard hopen we dan weer op de support van onze trouwe supporters!

 
Aquila – Overasseltse Boys 0-3
 
1′ 0-1 Bas Janssen
65′ 0-2 Bas Janssen
90′ 0-3 Pieter van Dam