Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys boekt op overtuigende wijze eerste winst van 2018

Na een redelijke bekercampagne, waarbij de hoger spelende clubs Groesbeekse Boys (1-2 nederlaag) en Rood Wit (1-1) goed partij werden geboden en er pijnlijk werd verloren van de tegenstander van vandaag (AAC-Olympia, 2-0), werd de competitie op een prima manier gestart. Na een uitstekende eerste helft stond de eindstand bij rust al op het bord: 5-1.

Even dacht iedereen dat het weer mis zou gaan, nadat door slordig balverlies van de boys en een combinatie van de gasten de 0-1 in de lange hoek werd geschoven. Overasseltse Boys nam echter het heft in handen en na diverse mogelijkheden was het nog binnen het kwartier gelijk. Na een aanval over rechts kapte Sam Derks twee tegenstanders uit en schoot hij in de korte hoek raak. Hierna ging het snel. Een lange bal werd ongelukkig door een verdediger tegen zijn teamgenoot aangekopt, waardoor de bal bij Pieter van Dam terecht kwam en hij tikt de 2-1 binnen. Schandelijk genoeg probeerde de grensrechter van de gasten er nog buitenspel van de maken, maar de scheidsrechters trapt daar volkomen terecht niet in. De 3-1 kwam uit een prima aanval, waarbij de op rechts weggestuurde Sam in de ’16’ Pieter van Dam bereikte. Hij legde de bal af op Bas Janssen die prima binnenschoot. Kort daarna werd Bram Meeuwsen diep gestuurd, die de bal richting de tweede paal prikte waar Guus Peeters Weem de bal binnen kon werken. Daarna namen de boys wat gas terug, waardoor Bart van Wagenberg kon laten zien dat hij prima in vorm is, getuige zijn mooie zweefduik op een afstandsschot. Vlak voor rust werd het dan 5-1, toen Bram een prima corner van Pieter vogelvrij kon binnenkoppen.

In de tweede helft was de drang bij beide ploegen weg en dat zorgde er voor dat er geen doelpunten meer vielen. Op de momenten dat de boys echter wat aanzette, werd het ook direct gevaarlijk, vaak het gevolg van een prima aanval. Zo stuitte Sam met een schot en Thomas Peeters Weem uit een vrije trap op de doelman en eindigde de mooiste aanval van de wedstrijd op de lat. Joep werd op rechts diep gestuurd, had een goede actie in huis en legde de bal terug op Sam. Zijn schot kwam dus op de lat, waarna uit de counter de gasten precies hetzelfde overkwam. In de slotfase kregen Bram en Guus nog een kans op een treffer, maar de keeper bleek wederom een te grote sta in de weg.

Een goede overwinning dus voor de boys, waardoor het zich na 1 speelronde koploper mag noemen. Volgende week wacht de eerste uitwedstrijd, in Ooij tegen SVO ’68. De nummer 2 van vorige seizoen ging toch enigszins verrassend onderuit bij Heumen (3-0). De wedstrijd begint om 14.30 uur.