Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys boekt mooie en verdiende zege in Millingen

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen sc Millingen op het programma. Men zag veel aankomen, maar niet dat er zonder publiek in het amateurvoetbal gespeeld moest gaan worden. Onder winderige omstandigheden was het derhalve een troosteloze bedoeling. Niettemin werd het voor Overasseltse Boys een mooie middag. Tegen één van de hoogvliegers uit de competitie werd een goede wedstrijd neergezet en derhalve verdiend gewonnen: 1-3.

Soms heb je van die wedstrijden waarbij je kunt zeggen dat er op de juiste momenten gescoord werd. Vandaag was er wellicht zo één. Al na 5 minuten stond de 0-1 op het bord. Guus dribbelde naar binnen, werd niet aangepakt en schoof met links de bal laag in de hoek. Dat is lekker voetballen en de beste mogelijkheden in het eerste half uur waren voor de boys. Nadat Pieter voorlangs had geschoten leek het 0-2 te worden. Roel werd vrijgespeeld in het strafschopgebied en zag dat Guus er nog beter voorstond. Die school de bal in het lege doel, maar de arbitrage was van mening dat Guus buitenspel stond… Kort daarna liet Bart zich gelden met een prima redding met de voet en kregen Tom en Milan ieder een vrije schietkans, maar de bal ging er niet in. Daarna werd het spel wat rommeliger en waren beide ploegen niet in staat om de bal in de ploeg te houden. Ondanks een kansje voor Millingen op slag van rust hield Overasseltse Boys eenvoudig stand.
 
Na de thee kwam Millingen met meer energie uit de kleedkamer en leek het in staat om het de boys lastig te gaan maken. Maar ook nu viel er een doelpunt op een goed moment. Achterin werd zeer knullig verdedigd waardoor Sam vrije doortocht kreeg naar de Millingse keeper en vervolgens 0-2 maakte. Millingen kreeg vervolgens de bal, maar deed daar weinig mee en liet ruimte voor de boys om te counteren. Die gingen daar ook niet altijd even secuur mee om, waardoor grote kansen uitbleven. Toch werd het plotseling 1-2, doen een Millinger aanvaller al dan niet in buitenspelpositie werd weggestuurd. Hij vond Rick Wolsing voor de goal en die tikte eenvoudig binnen. De situatie maakten de boys scherper dan Millingen, want Sam kreeg direct daarna de bal op rechts, dribbelde naar binnen, kapte zijn man uit en schoot hard binnen met links: 1-3. Hierna lijkt het geloof bij Millingen wel weg en verder dan een schot dat prima werd gepakt door Bart kwamen de gastheren eigenlijk niet. De boys kregen nog diverse kansen om via de counter de score uit te breiden, maar lieten dat na.
 
Winnen van Millingen doen de boys niet vaak, maar vandaag was het niet meer dan dik verdiend te noemen. Een goede prestatie van de mannen die daarmee op 4 punten komen. Dat geeft vertrouwen naar de thuiswedstijd tegen titelkandidaat Krayenhoff van a.s. zondag. De wedstrijd begint om 14.00 uur en ook hierbij zullen geen supporter aanwezig mogen zijn.
 
sc Millingen – Overasseltse Boys 1-3
 
5′ 0-1 Guus Peeters Weem
51′ 0-2 Sam Derks
65′ 1-2 Rick Wolsing
66′ 1-3 Sam Derks