Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys boekt eindelijke zege in spectaculair duel met Batavia

Na zeven nederlagen op rij in de competitie stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen promovendus Batavia op het programma. Zaak voor Overasseltse Boys om de eerste drie punten te pakken. Volkomen terecht gebeurde dat ook: 3-2

Overasseltse Boys begon zeer sterk aan de wedstrijd. Twee goede aanvallen over rechts leverde direct gevaar op en na zo’n tien minuten kreeg Robbie Jansen de eerste grote kans toen hij alleen op de doelman afging. Die laatste kwam echter als winnaar uit de strijd van dit duel. Vlak daarna kwam Batavia voor het eerst in de buurt van het Overasseltse doel en het oude recept leek weer van stal gehaald te worden. Een diagonaal schot kon door Bart van Wagenberg niet helemaal goed verwerkt worden en Mike Glaser was er als de kippen bij om tegen de verhouding in 0-1 binnen de schieten. Overasseltse Boys ging echter onverdroten door met goed en passievol voetbal en zette Batavia onder druk. Guus Peeters Weem trof de paal, en deed dat vlak daarna nog eens met een schot net buiten het stafschopgebied. Nu had boys het geluk wel mee en ging de bal in het netje: 1-1. Kort daarna weer een goede aanval waarna de bal bij Bas Loeffen kwam, maar hij schoot vrij voor de keeper over. In de laatste minuten voor rust vloeiden de krachten bij boys wat weg en werd Batavia zowaar gevaarlijk. Bart redde goed op een schoot van Thijs Wattimena en tikte daarna ook nog een dwarrelvoorzet op de lat. Ruststand: 1-1.

Batavia kwam iets feller uit de kleedkamer, waardoor de wedstrijd in de openingsfase wat op en neer golfde en beide ploegen mogelijkheden kregen. Na ruim een kwartier, toen Overasseltse Boys weer een veldoverwicht had, werd dat overwicht ook uitgedrukt in de score. Na een een goede actie over links kwam Sam Derks alleen voor de keeper, maar mede door een schop van die keeper belandde zijn inzet niet in het doel. Bo de Groot was echter scherp en gaf het laatste zetje voor de 2-1. Boys rook bloed en wilde snel voor de beslissing gaan, maar de kansen die het daarvoor kreeg gingen er niet in. Toch had iedereen het gevoel dat de 3-1 in de lucht, maar als je hem niet maakt…… dan valt hij aan de andere kant en dat gebeurde ook. Een pas van achteruit viel zomaar achter de boysverdediging en Dennis Kaldenberg bleek cool voor Bart en schoof de bal binnen. Wederom leek het oude recept van stal gehaald te kunnen worden, maar Overasselts Boys ging niet bij de pakken neer zitten. Nadat Bo een goede kans gemist had op 3-2 lukte het hem alsnog om de winnende binnen de schieten. De grensrechter van Batavia probeerde de meubelen nog te redden, maar de scheidsrechter trapte niet in zijn vlagsignaal. Bo omspeelde de doelman en rondde goed af, een vreugde-explosie tot gevolg. Vervolgens waren er nog kansen op de 4-2, maar was het uiteindelijk doelman Bart die de 3 punten veilig stelde met een fantastische redding op een kopbal twee meter van het doel.

Zo boekt Overasseltse Boys een even verdiende als zwaarbevochten overwinning en kan in combinatie met het vertoonde spel met vertrouwen naar de komende wedstrijden gekeken worden. A.s. zondag wacht topper Ewijk. De wedstrijd bij de Oranjezwarten begint om 14.30 uur.

Overasseltse Boys – Batavia 3-2

17′ 0-1 Mike Glaser

28′ 1-1 Guus Peeters Weem

61′ 2-1 Bo de Groot

78′ 2-2 Dennis Kaldenberg

85′ 3-2 Bo de Groot