Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys blijft kampioenskandidaat in spannende titelstrijd in de klasse 5E

Op een zonovergoten sportpark Kremershof  in Deest wist Overasseltse Boys een vrij gemakkelijke overwinning te boeken tegen de oranjehemden ter plaatste.
 
De eerste helft kenmerkte zich door een overtuigend spelend OVB tegen een stug verdedigende ploeg die nergens meer om streed als je spreekt over kampioenschap en nacompetitie.

Kansen werden er terdege gecreëerd door de aanvallers Guus Peeters  Weem, Geert Janssen en Milan Nicolasen. Maar de keeper van SCD `33 heeft een profverleden bij Feyenoord en hij wist zijn doel op een spectaculaire manier schoon te houden.
Ook vanuit het middenveld met heerser Bas Janssen en daarom heen Tom Derks als keiharde werker werden diverse pogingen gedaan om of de aanvallers in stelling te brengen of zelf proberen het doel te vinden. Bram Meeuwsen was weer vanouds aanwezig en zijn “sneetje “ in zijn hoofd, opgelopen tijdens een keihard duel tegen Aquila, was weer genezen en hij zag er weer uit zoals de dames hem graag zien.  Guus Peeters Weem was met zijn actie nog wel het dichts bij een doelpunt, maar zijn actie strandde op de paal en had een mooier resultaat verdiend.
Milan Nicolasen was weer onvermoeibaar en voor zijn acties kom je naar het voetbalveld,  maar de verdediger Yilmaz van SCD `33 wist hem met alleen met een harde aanpak van het score af te brengen.
Achterin stond het weer als een huis, gebouwd door geen bouwvakkers, maar door spelers die met het koppie voetballen zoals Frank Meeuwsen, Thomas Peeters Weem en Bart van de Groes. Natuurlijk onder leiding van Roel van Eeuwijk, die wel in de bouw werkt, maar ook uitstekend zijn verstand gebruikt en de wedstrijd kan “ lezen “.  Daarachter staat een jonge god zijn doel te verdedigen en wat heeft die Bart van Wagenberg een progressie gemaakt afgelopen seizoen.
Een team wat als een huis staat kan alleen gebouwd worden door harde werkers, je verstand gebruiken, goed opnemen wat trainer John van Geenen doceert en voor elkaar willen knokken in goede maar ook in mindere tijden. De laatste weken krijgt het huis weer kleur en uitstraling door niet alleen trainer en spelers maar ook de hele staf eromheen en natuurlijk altijd weer die trouwe supporters bij iedere wedstrijd.
 
De tweede helft kenmerkte zich dan ook door eenrichtingsverkeer voetbal richting het doel van SCD `33 en als je zo dominant voetbalt kan natuurlijk een goal niet uitblijven. Een weergaloze combinatie tussen Milan Nicolasen en Thomas Peeters Weem werd door speler Yilmaz helemaal verkeerd beoordeeld en hij wist niets anders dan de bal in eigen doel te werken en de score op 0-1 te brengen.  Pieter van Dam was in de tweede helft in de ploeg gekomen voor Geert Janssen en onder zijn aanvoering ging de ploeg op jacht naar uitbreiding van de score.  Ook Sam Derks was het team komen versterken ten koste van Frank Meeuwsen en werd de druk alleen maar opgevoerd. Toch was het inbrengen van Krijn van Haren voor Milan Nicolasen een tactische wissel om de overwinning zeker mee naar Overasselt te nemen. Gelukkig werd de score verhoogd door een verzilverde penalty van Pieter van Dam aan het slot van de wedstrijd. Een schitterend passeerbeweging van Sam Derks ging hieraan vooraf en opnieuw moest verdediger Yilmaz van SCD `33 aan de noodrem trekken en was de scheidsrechter onverbiddelijk.
 
Een verdiende overwinning van 0-2 en komende zondag speelt OVB thuis ( de laatste in de competitie )  tegen DVSG uit Groesbeek die onderaan staan in de huidige stand. Aanvang is 14.30 en natuurlijk is er tijdens en na deze wedstrijd van alles te beleven voor het publiek.
 
Wie weet hoe de knotsgekke competitie in 5E nog zal eindigen en zorg dat U erbij bent op 19 mei !!
 
Uw verslaggever John