Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys binnen het jaar terug naar de 4e klasse KNVB

Zoals het vorig seizoen een dramatisch slot kreeg met degradatie naar de 5e klasse,  zo eindigde de competitie met promotie weer terug naar de 4e klasse en dat is toch wel weer verrassend te noemen.
Tegenstander SC Veluwezoom uit Velp bleek toch een maatje te klein voor de klasbakken uit Overasselt, die onder tropische omstandigheden de mouwen opstroopten, en in de verlenging toesloegen met 2 doelpunten.

Op het zonovergoten sportpark in Driel stonden twee teams tegenover elkaar die weinig wisten van hun tegenstander en het feit dat de één kon degraderen en de ander kon promoveren maakte het natuurlijk op papier een grote clash voor het toegestroomde publiek.
Twee touringcars vol supporters, beschikbaar gesteld door de Betuwe Express en geregeld door de geblesseerde Krijn van Haren, reisden af naar het mooie dorpje Driel bij Arnhem om `de Boys ` aan te moedigen in dit spannende duel.
Daar stond een Ford Transit busje van SC Veluwezoom tegenover en dat zegt toch wel iets over de verhoudingen langs de lijn en het zwart – wit voerde natuurlijk de boventoon.
 
De ambiance had iets weg van de combinatie van een zware bergetappe in de Giro en de Toppers in de Arena want er was sfeer door zwart-witte rook , er moest keihard gebikkeld worden, het publiek was massaal aanwezig met 250 man en vrouw, niemand mocht verzaken en de supporters schreeuwden de hoofdrolspelers naar de overwinning en zongen luidkeels mee toen de promotie een feit was.
 
Ploegleider John van Geenen had zijn kopman Bas Janssen natuurlijk weer centraal op het middenveld staan, en zijn meesterknechten Bram Meeuwsen en Tom Derks schuwden het zware werk niet om Bas de ruimte te geven voor zijn acties en demarrages. Daarom heen stond een ploeg vol Toppers, zowel in als buiten het veld, en die combinatie zorgde ervoor dat ‘de Boys ‘ een groot veldoverwicht creëerden maar dat het na 90 minuten nog 1-1 stond was toch wel een klein wonder.
Toch was de eerste kans voor SC Veluwezoom met hun behendige spits Sandro Stracquadaini , had zomaar een Italiaanse sprinter kunnen zijn, maar zijn schot werd door keeper Bart van Wagenberg gepakt alsof hij een kistje appels stond te plukken in zijn tot doel verbouwde boomgaard.
Hij verdiende vandaag een groot compliment zoals Bart zijn doel stond te verdedigen en het zou zomaar kunnen dat de scouts zijn naam in hun boekje hebben staan.
Van achteruit bediende Roel van Eeuwijk, ondanks zijn blessure, weer als vanouds zijn diepgaande middenvelders en spitsen met lange ballen. Daar moet bij vermeld worden dat ze niet altijd aankomen maar die ene op Bas Janssen was weergaloos, zoals dat Ronald Koeman dat beheerste, maar de afronding van Bas miste net een stukje scherpte. Maar na 20 minuten had het opnieuw zomaar 0-1 kunnen staan na een schot van “Arendsoog “ Tom Derks maar zijn schot met binnenkant voet teisterde de deklat van het doel en stuiterde weer terug het veld in.
“De Boys bleven drukken richting het doel van SC Veluwezoom door met name het marathon loopwerk van Bram Meeuwsen op het middenveld en Geert Janssen in de spits. Wat hebben die een kilometers afgelegd voor de ploeg voor het glorende succes finishend op de bergtop van Driel.
Maar er was er nog eentje die op links in de verdediging zijn mannetje stond en dat was Toby van Eeuwijk. Sinds een paar weken overgeheveld vanuit het beloften team speelde  Toby alsof hij  er al jaren stond en dat mag zeker ook gezegd worden want Frank Meeuwsen vervangen is zeker geen kattepis. Naast Toby stond Bart van de Groes en die twee youngstars hielden de twee snelle pitsen van SC Veluwezoom goed in bedwang maar af en toe wisten die twee snelle duivels toch voor gevaar te zorgen.
 
Na een half uur was er natuurlijk een terechte drinkpauze want de spelers hadden vandaag geen bidons in hun broekjes, maar een speler van SC Veluwezoom was ook nog zijn scheenbeschermers vergeten aan te trekken en de goed leidende scheidsrechter was dat niet ontgaan.
Net voor rust waren er ook nog een aantal gele kaarten te vergeven en ook Thomas Peeters Weem mocht er eentje ontvangen, maar de slimme aanvoerder zorgde ervoor dat hij de rest van de wedstrijd gewoon lekker bleef voetballen en continu over rechts zijn loopvermogen showde en de voorzetten waren er talrijk vanaf zijn voet. Hieruit ontstonden een aantal kansen voor spitsen Pieter van Dam en Guus Peeters Weem maar het lukte maar niet om de keeper te verschalken met hun acties en ook de scrimmage net voor rust had meer verdiend maar zo bleef het toch 0-0 tot aan de pauze.
 
De Drielse biertent stond niet helemaal stabiel en vloog af en toe de lucht in, en daarom was die verdwenen in de pauze, en zochten de supporters een beetje verkoeling in de kantine waar het biertje ook prima smaakte.
 
Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde en de hitte zorgde wel voor het verschil in fitheid bij de twee ploegen. Langzamerhand zag je dat de spelers van SC Veluwezoom een vermoeide indruk maakten en “de Boys “ maar bleven doorgaan in hun strijd naar de overwinning.
Een prachtige combinatie tussen “blok beton “ Geert Janssen en zijn kopman en neef Bas eindigde bij Pieter van Dam, en de supporters stonden al te juichen, maar zijn schot ging rakelings langs de kruising en wat een kans was dat. Iedereen gunde Pieter zijn beslissende goal want zijn strijd en passie  is een voorbeeld voor alle geblesseerde spelers om te blijven volhouden als het even niet lukt.
Tussendoor was SC Veluwezoom nog een paar keer zeer gevaarlijk met hun Sandro met de sprintersnaam maar zijn striemende schot en kopbal werden keurig door keeper Bart in zijn kistje gelegd.
Maar “de Boys “ roken de overwinning en ploegleider John van Geenen wisselde de moegestreden Pieter van Dam voor de behendige Milan Nicolasen, die de laatste weken niet helemaal 100 % fit was maar toch voor meer druk voorin moest gaan zorgen.
En dat hielp want vanuit zijn voorzet vanaf links werd de bal precies voor master Bas neergelegd en die liet zien dat de KNVB wel rondom het veld vuurwerk kan verbieden, maar binnen het veld een vuurpijl vanaf zijn indrukwekkende benen links langs de keeper verdween. Niet veel later had Bas de 0-2 op zijn schoen liggen, maar wat normaal een zekerheidje is wist de keeper toch redding te brengen.
De wet in het voetbal zegt als jezelf niet scoort dat een tegenstander dat voor je doet op een moment dat het niet uitkomt kwam opnieuw voor de dag. Twijfels in de verdediging gaf Sandro Stracquadaini de gelegenheid om de 1-1 keurig binnen te schieten en zo was het even stil op het sportpark.  John van Geenen stuurde Sam Derks uit de ploegleiders dug-out en niet veel later mocht hij Guus Peeters Weem vervangen die er ook een beetje doorheen zat.
Bram Meeuwsen scoorde ook nog met zijn hoofd maar daarbij mag je de hand niet gebruiken en dus werd het doelpunt afgekeurd. Maar het was een teken, een voorbode want Bram was heer en meester en er zat meer in dat vurige koppie van hem en dat kon je aflezen aan zijn body die geen medelijden kent.  Net voor het einde van de wedstrijd opnieuw een kans voor Bas Janssen maar ook deze werd gepareerd en in de rebound schoot Milan Nicolasen nog hard voorlangs en had een verlenging afgewend kunnen  worden.
 
Maar de verlenging zou er toch komen en deze was eigenlijk teveel van het goede onder deze hitte maar “de Boys “ wisten er veel beter mee om te gaan. Een actie van Sam over links werd voorzien van een fantastische voorzet en daar stond de oude master Bas weer op de juiste plek om de 1-2 binnen te schieten. Dit doelpunt was funest voor de ploeg uit Velp en zij zakten steeds verder terug en het leek of ze wel “hongerklop “ in hun lijf hadden tijdens de verlenging.
Kansen kwamen er maar uiteindelijk was het voorgevoel bij Bram Meeuwsen terecht en wist hij op een fantastische wijze de 1-3 te scoren en was promotie naar de 4e klasse een feit.
Invalbeurten van Joep van de Groes en Dennis Jetten maakten het sprookje compleet want zij keerden terug na lange blessures en ze lieten zich heel positief gelden in deze verlenging. Uiteindelijk klonk na 120 minuten het verlossende fluitje en bestormden de fans het veld om een feestje te bouwen wat nog lang duurde in Overasselt.  Volgend jaar weer nieuwe en oude derby`s in het rijk van Nijmegen en Maas en Waal en met veel vertrouwen feliciteren wij alle spelers,trainer, staf, bestuur en supporters met dit mooie resultaat en veel succes komend seizoen!!
 
Een prachtig afscheid voor John van Geenen als trainer en Cor Gerrits als leider en bedankt voor de prachtige jaren samenwerking.
 
uw verslaggever John