Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys beloont zijn 60e verjaardag met 3 punten tegen VVLK

Op zondag 4 november, locatie een zonovergoten sportpark de Passelêgt, speelde de  jubilaris tegen het laag geklasseerde VVLK uit Leuth.

Vanaf de 1e minuut was duidelijk dat de Boys met aanvallend spel de tegenstander VVLK wilde vastzetten op hun eigen helft en dat lukte prima. Onder leiding van een gedreven Roel van Eeuwijk werd met goed combinatiespel via het middenveld continu de spitsen gezocht om zo snel mogelijk een doelpunt te maken.

Veldmaarschalk Bram Meeuwsen had zich met 2 jonge lange  lijfwachten, in de personen van Joep van de Groes en Tom Derks, versterkt en zij wisten dat de ploeg uit Leuth hier fysiek weinig tegenover kon stellen maar daar alleen kom je er niet mee. Ze vonden elkaar makkelijk en VVLK probeerde de combinaties te ontregelen met felle acties en de nodige overtredingen maar erg hard werd het nu ook weer niet.  Scheidsrechter Jung uit Millingen zat er bovenop en floot soms wat warrig maar hij had de wedstrijd keurig in zijn hand. De gele kaart voor Pieter van Dam had dan eigenlijk ook niet gegeven hoeven worden ( shirtje vasthouden )  maar Pieter zat lekker in de wedstrijd en nam hem met een big smile in ontvangst. Prachtig om te zien hoe hij na 7 jaar blessureleed weer helemaal terug is en het  voetbalplezier straalt helemaal van hem af. Omdat de 2 ploegen veel op de helft van VVLK speelden leek er weinig ruimte te zijn maar toch werden er vaak via de flanken gaten gevonden waar vleugelspitsen Guus Peeters Weem en Milan Nicolasen gretig indoken om spits Pieter van Dam van bruikbare ballen te voorzien.

Tegen alle verhouding in was het toch VVLK die het net wist te vinden in de 22e minuut. Een vrije trap van Naud Eggermont zeilde vanaf het middenveld hoog over de verdediging heen en keeper Bart van Wagenberg werd gehinderd door zowel het zonlicht als de spits van VVLK, maar de bal  krulde onberispelijk tegen het netje aan.

Scheidsrechter Jung was niet onder de indruk van het verbale geweld van de grensrechter ( hij vlagde ook wel erg laat zeg  ) en keurde het doelpunt toe.

Dit was het signaal om er nog feller tegenaan te gaan en 5 minuten later stond de stand alweer gelijk. Een vrij trap van diesel Thomas Peeters Weem werd panklaar zijwaarts gekopt door uitblinker Roel van Eeuwijk en Pieter van Dam ramde hem strak langs de keeper van VVLK. Onhoudbaar doelpunt en dik verdiend gezien het veldspel wat steeds betere vormen begon te krijgen. De opbouw van VVLK werd al snel gestoord door het trio Guus, Pieter en Milan en werd er toch een bal richting verdediging geplaatst dan stonden Bart  van de Groes en Frank Meeuwsen hun mannetje en werd de voorhoede van VVLK geëlimineerd in hun daadkracht. Hierdoor was er vaak ook ruimte voor Frank en Thomas om zich uitgebreid met de opbouw te bemoeien. Dit energieke aanvalskracht werd in de 43eminuut beloond door een strak ingeschoten doelpunt van Milan Nicolasen na een perfecte voorzet van Thomas Peeters Weem vanaf de rechter zijkant. De rust werd dan ook ingeluid met een 2-1 voorsprong die eigenlijk de verhoudingen wat magertjes weergaf.

In de tweede helft was het spelbeeld in de eerste fase weer een aanvallende Boys ploeg en een stug verdedigend VVLK die met hun sterk keepende sluitpost het doel wisten schoon te houden. Vleugelspitsen Milan Nicolasen ( speelde frivool en onvermoeibaar )  en Guus Peeters Weem ( dollend en schietend op de keeper ) wisselden regelmatig van positie en in deze fase had eigenlijk de nekslag toegepast moeten worden. Een actie van Milan a la Arjen Robben, vanaf links,  scheerde het vlammende schot  net langs de buitenkant van de paal en een geweldige voorzet van Tom Derks werd door Pieter van Dam snoeihard over het doel gejast.

Het wedstrijdbeeld kantelde wat en met goede combinaties wist VVLK het middenveld van de Boys te ontregelen. Tot echte kansen kwam het echter niet behalve een strak ingeschoten bal die net langs Bart van Wagenberg het vangnet deed trillen. Deze Bart heeft een vaste plek in het team van John van Geenen opgeëist door zijn concurrenten op de één of andere manier uit te schakelen ( met hulp van zijn afgerichte hond Willy ? )  Bram Meeuwsen stelde orde op zaken en met zijn ervaring werd de rust op het middenveld hersteld en kon de belegering van de Leuthse vesting weer beginnen.

Tussendoor werd de hard werkende en vermoeide spitsendoder Bart van de Groes gewisseld voor youngstar Dennis Jetten en Pieter van Dam kreeg een publiekswissel en werd vervangen door stormram Geert Janssen.  

Deze bonkige spits had in de laatste minuut nog een geweldig schot op het doel maar op miraculeuze wijze wist de sluitpost van VVLK deze topkans uit zijn doel te slaan. Dit was mooi voor de statistieken geweest maar inmiddels was de wedstrijd al beslist door een fantastisch doelpunt van “man of the match “ Joep van de Groes die een corner van Thomas als een dodelijk dolk in het doel van VVLK spietste en de wedstrijd in het slot viel. De vader van Joep had de nacht ervoor een visioen gehad waarbij hij dit in detail zag gebeuren en we zijn benieuwd welk visioen in de “ nacht voor Niftrik “ door zijn hoofd zal spoken.  Margriet weet raad.

 

Dik verdiend gewonnen  en volgens trainer John van Geenen heeft het team zichzelf beloond maar had de score best nog wat hoger mogen zijn.

Laten de resterende doelpunten maar vallen in de maasderby tegen Niftrik, komende zondag om 14.30 op sportpark  De Eik / Waayershof .