Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys begint 2019 met eenvoudige zege

Overasseltse Boys ontving afgelopen zondag onder zonnige omstandigheden DVE-Trajanus. Hoewel het op papier lang spannend was, boekte de nummer 2 een eenvoudige zege op de hekkensluiter. Het werd 3-0.
 
De eerste helft was rommelig te noemen. Daarin was Overasseltse Boys wel iets beter en kreeg het derhalve ook de eerste kansen. De keeper pakte al vroeg in de wedstrijd een terugspeelbal op, maar de indirecte vrije trap leverde geen gevaar op. Na een kwartier kreeg Bram Meeuwsen een grote kans toen hij volledig vrijstaand een vrije trap van Bas Janssen op zijn hoofd kreeg, maar de bal ging voorlangs. Daarna volgde een rommelig fase, waarin Overasseltse Boys af en toe een aardige aanval op de mat legde, maar uiteindelijk niet gevaarlijk werd. DVE speelde op de counter, maar was daarin ook heel slordig. Na ruim een half uur legde de boys de beste aanval van de eerste helft op de mat, waarin Bram met een steekpassje Geert alleen voor de keeper zette. Hij schoof de bal onder de doelman door: 1-0. Kort daarna kreeg DVE een grote kans toen een speler alleen voor Bart van Wagenberg verscheen. Hij bleef echter niet rustig genoeg en kon Bart in staat stellen redding te brengen. Dat deed Bart in het vervolg van de eerst helft nog een aantal keer, waardoor de boys met een voorsprong de rust in gingen.

In de tweede helft was Overasseltse Boys sterker en dat leverde ook meer kansen op. Met name Bram kwam regelmatig in kansrijke positie. Hij werd vaak met zijn hoofd gevaarlijk, maar zag zijn pogingen naast of over gaan en een enkele keer gered door de keeper. Ook invaller Sam Derks kreeg een goede kans, maar kwam net te laat om de bal binnen te tikken. DVE had een aantal snelle spelers en bleef daardoor op de counter gevaarlijk, maar hele grote kansen leverde dat niet op. Nadat Bram ook nog een keer de paal had geraakt was er tien minuten voor tijd dan toch eindelijk de beslissing. Een prima vrije trap van Thomas Peeters Weem vond het hoofd van Bram, die nu wel het net vond. Kort daarna werd Sam Derks over rechts weggestuurd en die schoot overtuigend de 3-0 in de korte hoek. Helaas waren er wat frustraties bij de gasten. Met name bij Hilal, doe Roel opzocht en daarbij minder prettige woorden gebruikte. Een gele kaart was blijkbaar geen duidelijk grens, want hij ging door en dat leverde een terechte rode kaart op. Hierna vond de goede leidende scheidsrechter het welletjes en maakt een einde aan de wedstrijd.
 
Zo begint Overasseltse Boys prima aan 2019 en bleek de enige andere gespeelde wedstrijd ook een fijne uitslag te hebben. Koploper Aquila leed haar eerste nederlaag van het seizoen. IJs en weder dienende speelt Overasseltse Boys volgende week een uitwedstrijd in Leuth. Om 14.30 uur wordt er dan afgetrapt tegen VVLK.

 
Overasseltse Boys – DVE-Trajanus 3-0
 
32′ 1-0 Geert Janssen
81′ 2-0 Bram Meeuwsen
86′ 3-0 Sam Derks