Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys 1 – WVW 1

Overasseltse Boys mist creatief geluk en kansen tegen WVW uit Weurt die met een uitblinkende keeper uiterst tevreden waren en 3 punten meenamen.

Opnieuw een nederlaag voor de Boys hoewel het daar in de eerste helft helemaal niet naar uitzag. Diverse grote kansen en recht op minimaal één strafschop was toch wel de gesprekstof in de rust in de warme kantine.
Startend met een aderlating door afwezigheid van Bas Janssen ( hamstringblessure ), Luuk van de Logt ( bovenbeenblessure ) en Milan Nicolasen ( liesblessure ) moest er toch gestreden worden voor de broodnodige 3 punten die de Boys zo hard kunnen gebruiken in deze fase.

Op het koude sportpark was het al gelijk schrikken in de derde minuut toen WVW scoorde, maar de goed vlaggende Tobi de Hair wist scheidsrechter Alwin Steeg te overtuigen van zijn scherpe blik, en zodoende werd de goal afgekeurd. Hierna namen de Boys gelijk het initiatief en kwamen er een paar grote kansen voor Mark Martens, die op goed keeperswerk stuitte, en voor Joep van de Groes die net over schoot.
Aan de andere zijde van het veld was er even later een corner voor WVW die gelijk, naast de ijzige wind, een koude douche bij de zwart / witte spelers veroorzaakte want de indraaiende bal werd ingekopt door Jaap van der Wijst en zo was het snel alweer 0-1. Keeper Bart van Wagenberg werd verrast door deze actie want de bal werd ook nog licht getoucheerd door een eigen speler.
Gelukkig was er nog voldoende tijd om de zaak recht te zetten en even later snelde Bo de Groot als een hogesnelheidstrein richting doel van WVW maar op het juiste moment raakte een verdediger hem in zijn vaart en ontspoorde de trein Bo. Helaas zag de scheidsrechter hier geen strafschop in terwijl hij hem zeker had kunnen geven.
Een vergelijkbare situatie ontstond bij een duidelijke overtreding op een actie van Mark Martens, binnen het strafschopgebied, en daar had leidsman Steeg zeker voor moeten fluiten. Later verklaarde hij dat zijn zicht belemmerd werd door enkele spelers en hij de situatie slecht kon beoordelen. Dit soort momenten krijg je erbij als je in een hoek van de ring zit waar de nodige tikken worden uitgedeeld. Toch werd er voor rust nog een flink offensief ingezet en een schitterende combinatie, in de 43eminuut tussen Mark en Robbie Jansen, had een veel beter lot verdiend dan de onmogelijke redding van de keeper van WVW. Uit deze corner kopte Joep nog net naast en even later rolde een schot van Guus Peeters-Weem tergend langzaam net naast de verkeerde kant van de paal. Heel hoopvol richting de warme thee want van WVW werd er in deze fase maar heel magertjes enig voetbal gezien en zij rosten de bal keer op keer naar voren om lucht te krijgen.

Na rust hetzelfde spelbeeld met een aanvallende Boysploeg die WVW met de rug tegen de muur zette en het wachten was alleen nog maar op de bevrijdende genadeschoten. Die kwamen er ook van Guus en van Frank Meeuwsen maar helaas schoot de laatste met zijn chocoladebeen en daar is het cacaopoeder van een ander kaliber en smolt zijn schot richting de ballenvanger. Van achteruit joegen Roel van Eeuwijk en Bas Loeffen ( snel nieuw kapsel ) de ballen via met name Thomas Peeters-Weem richting doel WVW maar hij wilde maar niet goed vallen. Ook de creativiteit van Bas Janssen mis je in dit soort fases dan en zag je ook veel “ongelukkige “ acties die goedbedoeld waren maar niet iemand even vrij voor de keeper zetten.
Een wet in het voetbal zegt “ als jezelf niet scoort doet de tegenstander het wel “ en deze wet werd door rechter Steeg uitgesproken, maar hier was wel degelijk een vervelende lucht van buitenspel te ruiken. De linkerspits die de verder goed spelende Bart van de Groes, op zijn onwennige positie, voorbij snelde stond “ offsite “ maar zijn voorzet werd vakkundig ingekopt door spits Bas Magdelijns en goedgekeurd. Dit zijn momenten dat je als speler, begeleiding en supporters van binnenuit vloekt op alles wat er in het afgelopen jaar aan beslissingen genomen zijn die ten nadele van je team uitvallen. Helaas gebeurt dit nu eenmaal en zul je moeten focussen op de momenten die je wel zelf in de hand hebt en die zijn er zeker na deze 0-2 nog steeds geweest. Robbie Jansen kopte een bijna zekere goal in de WVW touwen maar opnieuw zat daar weer een hand van de keeper tussen en was het om moedeloos van te worden. De teruggekeerde Terry Derksen verving nog de moegestreden Frankie Meeuwsen en ook Sam Derks mocht nog invallen en was er altijd strijd die je graag ziet. Compliment aan de jongens dat ze nooit opgeven en altijd blijven knokken tot aan de laatste seconde en het resultaat zal zeker nog goed komen dit seizoen. Dit werd ook beaamd in de bestuurskamer waar beide partijen de wedstrijd evalueerde en WVW begrijpt ook niet dat we maar 7 punten bij elkaar hebben gesprokkeld.
John van Geenen, weer voor een jaar bijgetekend, wacht nog een zware klus komende periode maar het vertrouwen is er gewoon en uiteindelijk zullen er punten binnenstromen want daar is iedereen het over eens. Volgende wedstrijd is thuis op 18 februari om 14.00 tegen Niftrik en hopelijk kunnen we dan met zijn allen zingen wat we met de carnaval geleerd hebben……

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent
Ben je voor het eerst hier of ben je al bekend
Stamp met je voeten en zet je handen in de zij
Wij zijn de Boys en de 3 punten zijn voor mij…….