• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys 1 – SV Nijmegen 1

Op zondag 24 oktober 2021 speelde Overasseltse Boys (“De Boys”) haar 3e competitiewedstrijd tegen Nijmegen 1 onder een heerlijk najaarszonnetje op sport de Passelêgt te Overasselt. Het was een vermakelijke wedstrijd, onder prima leiding van scheidsrechter Marco Daenen, met twee gezichten; de eerste helft was Nijmegen de betere ploeg met de beste kansen en de tweede helft waren de Boys heer en meester met een uitblinkende rol van youngster Daan Schoonwater die sterk inviel.

Zoals genoemd was Nijmegen de eerste helft gevaarlijk met hun aanvallen over links en rechts waar de Boys verdediging onder leiding van Roel van Eeuwijk en Bart van de Groes maar moeilijk vat op kreeg. Een lob van de Nijmegen spits op de deklat en tot tweemaal toe ging een aanvaller alleen op keeper Bart van Wagenberg af, maar deze reus met appelblosjes op de wangen keepte een voortreffelijke wedstrijd en behoedde de Boys voor een achterstand. Het had nog erger kunnen worden als scheidsrechter Daenen een strafschop aan Nijmegen had gegeven, maar hij wuifde deze mogelijke straf resoluut weg. Hij verklaarde na afloop dat de spits van Nijmegen bewust zijn been over de voet van verdediger Dennis Jetten liet glijden om deze actie met een penalty beloond te zien. Heel Nijmegen reageerde furieus want vanuit een ander standpunt leek het toch niet echt op een ” schwalbe “.  Soms moet je de man in het zwart ook een beetje mee hebben om voor een goed resultaat te gaan.
Maar dat deden de Boys ook, want niet veel later bereikte een klasse steekpass van middenvelder Bodhi Jetten linkerspits Milan Nicolasen, die een perfecte voorzet afleverde waar Thomas Peeters Weem wel raad mee wist en beheerst scoorde. Vlak voor de pauze had Nijmegen nog op gelijke hoogte kunnen komen maar de spits faalde toen hij in de onschuldige ogen keek van keeper Bart die opnieuw fabuleus redde en de ploeg overeind hield.

Het was een sportieve wedstrijd maar een overtreding op Milan, in de veertigste minuut,  moest scheidsrechter Daenen toch straffen met een gele kaart voor Nijmegen. Paar minuten later had spits Joep van de Groes de 2-0 op zijn voet, maar door iets te lang treuzelen wist de keeper van Nijmegen toch een doelpunt te voorkomen.

Trainer Rob Ernst zag dat de verdediging van Nijmegen onder leiding van ex-NEC prof Lorenzo Davids (neef van Edgar) toch wat aan de langzame kant was en hij bracht Daan Schoonwater voor de jarige Sam Derks die, toch tevreden over zijn optreden, mocht gaan douchen. Daan liet gelijk zien waarom zijn bijnaam ” de turbomug ” juist was gekozen, want Lorenzo Davids zag alleen de schaduw van Daan nog na een dieptepass van Bram Meeuwsen.  Daan koos voor zijn eigen geluk om te scoren wat helaas niet lukte en daar was met name Bram niet helemaal tevreden over. Gelukkig vlogen ze elkaar weer lieflijk in de armen na een prima pass van Joep van de Groes die Daan fantastisch voorbij de keeper in de touwen schoot.
De Boys waren daarna eigenlijk heer en meester want het lukte Nijmegen niet meer om tot een fatsoenlijke aanval te komen. Keeper Bart moest nog een paar keer handelend optreden na een paar gevaarlijke schoten maar daar bleef het ook bij.
Geert Janssen mocht nog invallen voor Joep van de Groes en zijn bonkige lijf kon de bal regelmatig goed vasthouden zodat de rest prima kon aansluiten. Dat brengt ook rust in de voorhoede en dat is Geert zijn kracht als invaller om de rest meer ruimte te geven.
Volgens een aantal vrouwelijke supporters werd het spel wat rommeliger en dat hadden ze best goed gezien. Een aantal kansen werden jammerlijk gemist maar na een mooie driehoeksactie tussen Geert en aanvoerder Thomas werd de de bal met een schitterende boog bij de tweede paal neergelegd en daar wist onze turbomug met een heerlijke volley wel raad mee en werd de eindstand bereikt.
Milan had op links nog een prima actie maar zijn schot ranselde de sluitpost van Nijmegen uit zijn doel.
Noemenswaardig was ook nog het optreden van assistent-grensrechter Jasper Mulder die zijn plekje wel gevonden heeft binnen de staf van de Boys. Hij weet wat hij moet doen en voor zo’n jonge gast is dat te prijzen, en na afloop stortte hij ook in het feest wat weer eens heel gezellig was na deze mooie sportieve wedstrijd.