Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys in de slotfase onderuit en verliest directe aansluiting om het kampioenschap in vijfde klasse E

Op een zonovergoten sportpark de Passelegt werd op zondag 7 april 2019 de topper tussen OVB 1 en Avios/DBV 1 gespeeld, onder leiding van scheidsrechter M. Ozcayan, met een spannende slotfase die in het nadeel van de Boys werd beslist door de combinatie uit Alphen en Maasbommel.

Het was een aftastend begin met beide ploegen die natuurlijk wilden winnen om de aansluiting met Aquila te behouden. Verliezen betekende dat je de aansluiting gaat missen hoewel er natuurlijk nog veel punten te winnen zijn tegen Aquila uit Dreumel. Concurrenten spelen ook nog tegen elkaar dus punten morsen is aan de orde van de dag.

Toch was de eerste kans voor de Boys na een vrije trap, op links, van Milan Nicolasen die het hoofd van Bram Meeuwsen bereikte en met een reflex wist doelman broeder te redden. Niet veel later was er een snelle tegenaanval van Avios/DBV met hun speerpunt Daan Bremmers waar Roel van Eeuwijk en Bart van de Groes hun handen vol aan hadden.

Keeper Bart van Wagenberg redde vakkundig onder toeziend oog van hond Willy die met de week scherper meekijkt.  Hierna volgden er diverse kansen voor de Boys maar spitsen Guus Peeters Weem, Geert Janssen en Milan Nicolasen vonden of de keeper op hun weg of misten net de scherpte om doeltreffend toe te slaan.

Op het middenveld waren Bas Janssen en Bram Meeuwsen niet helemaal fit waardoor ze ook moeite hadden om het spel te controleren wat normaal gesproken hun sterke kracht is. Maar Tom Derks wist met hard werken dit weer te compenseren.  Als back-up werd Sam Derks “geslachtofferd “ om een uur lang warm te lopen om eventueel in te vallen maar dat zijn keuzes voor trainer John van Geenen om scherp aan de wedstrijd te beginnen.

De grootste kans tot nu toe had Geert Janssen die een combinatie van de gebroeders Peeters Weem af had kunnen of moeten maken maar de bal rolde net aan de verkeerde kant van de paal langs het doel. De verbetendheid van Roel van Eeuwijk leverde hem tussendoor een gele kaart op, terecht of niet terecht, maar tekent de inzet van deze  rots in de branding.

Met name Milan Nicolasen wist met zijn dreiging en corners voor veel verwarring te zorgen in de verdediging van AVIOS/DBV en dat zorgde regelmatig voor onrust zoals ballen van de lijn en een kopbal van Bram Meeuwsen die net over ging.

De slotfase brak de wedstrijd open doordat een diepe bal op sneltrein- spits Daan Bremmers van AVIOS/DBV , door hem onberispelijk werd ingeschoten en Bart van Wagenberg kansloos leek. Maar de Boys toonde veerkracht en niet veel later stond het net voor rust weer gelijk. Een scherpe voorzet van Milan Nicolasen werd door Bas Janssen op waarde ingeschat en hij wist de bal tegen het netje te werken en was de 1-1 gelijk de ruststand.

Na de  thee speelde de Boys richting kantine en dat geeft altijd een extra boost aan de inzet en zeker nu er veel supporters met een biertje daar van het zonnetje en de wedstrijd genoten. Daar sprong iedereen op toen Krijn van Haren met een ongelukkige charge zijn eigen grensrechter Tobi de Hair omver kegelde en deze minutenlang bleef liggen. Beiden zijn ook raadslid bij  hun carnavalsverenigingen maar door insiders werd doorgegeven dat dit nutteloze informatie betreft. Krijn en Tobi speelden ieder een goede en scherpe wedstrijd en konden niet veel later gewoon doorspelen tot opluchting van allen.

De beste kansen waren toch voor de Boys en een inzet van Guus Peeters Weem werd een prooi van de keeper en een lob van Bas Janssen vanaf het middenveld zeilde net over het doel.

In de 67e minuut had Bas Janssen de 2-1 op zijn hoofd maar de op maat zijnde corner van Milan Nicolasen werd net naast gekopt en deze had een beter lot verdiend. Enkele minuten later had ook Tom Derks een grote kans maar hij had net niet genoeg kracht om de bal in het doel te schieten.

In de 76e minuut werd het warmlopen van Sam Derks beloond met zijn invalbeurt voor Bas Janssen die moegestreden het veld verliet onder verdiend applaus. Sam had er zo`n zin in dat hij in zijn enthousiasme gelijk een gele kaart op zijn bordje kreeg en dat was eigenlijk en overdreven actie van de verder goed leidende scheidsrechter.

De laatste fase van de wedstrijd was rommelig en degene die zou scoren zou naar alle waarschijnlijkheid ook de wedstrijd gaan winnen. Het publiek snapte dan ook niet helemaal waarom Milan Nicolasen werd gewisseld omdat er van hem veel dreiging en actie uitging maar dat zijn momenten die een trainer, met alle respect,  bepaalt en daar zal hij zijn redenen voor hebben.

Pieter van Dam was zijn vervanger en hij komt langzamerhand weer terug van een blessure en kreeg daarom ook weer speeltijd deze middag. Het leek erop dat de wedstrijd als een nachtkaars zou uitgaan maar zoals vermeld was het slot onverwacht doordat een misverstand in de verdediging van de Boys spits Daan Bremmers in staat stelde om de 1-2 te scoren en dat was een kater van jewelste die na een nachtje doorzakken minder hard zou aanvoelen. Maar goed er zijn nog een aantal wedstrijden te gaan waarin nog veel kan gebeuren en als complete staf en selectie, maar ook supporters  moet je positief blijven denken voor een goed resultaat.

 

Volgende wedstrijd is tegen Unitas `28 uit Wamel op 14 april en de aanvangstijd is 14.30 en dan ziet de wereld er weer heel anders uit.

 

Uw verslaggever