Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Opnieuw puntverlies voor Overasseltse Boys na buitenspeldoelpunt

Op een wederom zonovergoten zondagmiddag ontving Overasseltse Boys mededegradant Victoria ’25. Na een eerste helft waarin de boys afstand hadden moeten nemen, wist Victoria in de tweede helft terug te komen. Het werd uiteindelijk 1-1.

Overasseltse Boys begon goed aan de wedstrijd en kwam vroeg op voorsprong. Na een voorzet vanaf de rechterkant kreeg Victoria de bal niet weg en kon Joep van de Groes vanaf 15 meter de bal in het doel schuiven. Victoria wist vervolgens amper van de eigen helft af te komen en was het eigenlijk wachten op de 2-0. Pieter van Dam zag echter zijn inzet na een hoekschop gekeerd worden en datzelfde gold voor zijn kopbal, na een mooie lange voorzet van Krijn van Haren. Vlak voor rust belandde een voorzet van Milan Nicolasen op de lat, maar om onduidelijke redenen werd hiervoor een doelschop gegeven. Ruststand na een eerste helft waarbij de boys veel sterker waren was een magere 1-0.

Vlak na rust leek het alsnog 2-0 te worden, maar een vrije trap van Thomas Peeters Weem belandde op de vuisten van de doelman. Daarna bleek dat Victoria in de tweede helt uit een ander vaatje ging tappen en kantelde de wedstrijd snel. Overasseltse Boys kwam niet meer aan voetballen toe, was de bal snel kwijt en Victoria kreeg kansen. Gelukkig hield Bart van Wagenberg zijn ploeg een aantal keer op de been, ook weer in een één tegen één situatie. Nadat Overasseltse Boys toch weer wat controle had gekregen, kreeg Thomas een kans na een voorzet van Milan, maar hij miste ongelukkig de bal. Kort daarna ontstond er weer een rommelige situatie in de Overasseltse achterhoede en wist Victoria haar spits vrij te spelen voor Bart. Omdat iedereen zag dat dit duidelijk buitenspel was, werd er ook niet echt adequaat ingegrepen en was Bart dit keer wel een antwoord schuldig. De scheidsrechter dacht er als enige anders over en dus stond er toch 1-1 op het bord. In de slotfase probeerde beide ploegen nog iets te forceren, maar het ontbrak aan zuiverheid.

Zo hield Overasseltse Boys maar een punt over aan het duel der degradanten. Wel is de ploeg nog ongeslagen, en dat moet vertrouwen geven. Met 8 punten staan de boys op plek 3 en de inmiddels op 6 punten staande buurman Heumen komt a.s. zondag op bezoek. De derby begint om 14.0o uur. De wedstrijd zal worden voorafgegaan met de mini-derby tussen de mini’s van beide ploegen. Na  de wedstrijd is er een feestavond.

Overasseltse Boys – Victoria ’25 1-1

4′ 1-0 Joep van de Groes

78′ 1-1