Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Onmachting Overasseltse Boys ook onderuit tegen AVIOS/DBV

Overasseltse Boys speelde vanmiddag de topper tegen nummer 3 AVIOS/DBV. Onder genot van het mooie, zonnige weer maakten de toeschouwers zich op voor een spannende wedstrijd. Helaas kan er geconcludeerd worden dat de wedstrijd de naam topper nooit kon dragen en AVIOS/DBV op basis van de kansen terecht won: 2-0.

De openingsfase ging redelijk gelijk op. Onoplettendheid achterin zorgde er voor dat Daan Bremmers met een bal van achteruit diep gespeeld kon worden en hij alle tijd kreeg om Bart van Wagenberg met een puntertje te verschalken: 1-0. Hierna rook de thuisploeg en kon het nog een paar gevaarlijk worden op dezelfde manier, maar een doelpunt leverde dat niet op. Na ongeveer een kwartier nam Overasseltse Boys het heft wat meer in handen en had het voetballend een overwicht. Helaas had Bart van de Groes wat te veel tijd nodig bij het uitverdedigen en raakte hij de bal kwijt aan een tegenstander. Die kreeg daardoor veel ruimte en wist met een bekeken bal Daan Bremmers wederom in stelling te brengen. Hierdoor stond het zomaar 2-0. In het vervolg probeerde de boys van alles, maar bleek het aanvallend vrij onmachtig en werd er weinig gecreëerd. Roel van Eeuwijk produceerde een mooie volley na een slim genomen corner, maar deze poging ging net over.
 
In de tweede helft vond AVIOS/DBV het prima en trok het een muur op op eigen helft. Een prima keuze, want Overasseltse Boys was niet bij machte om een gaatje te vinden en zodoende kansen te creëren. In de counter lag er wel ruimte voor de thuisploeg, maar zij gingen daar niet goed mee op. De kansen die de gastheren kregen, waren wederom cadeaus. Bart raakte de bal verkeerd, waarna een aanvaller van de thuisploeg zijn lob over zag gaan. Kort daarna raakte Daan Bremmers de binnenkant van de paal. Ook de scheidsrechter deelde zo nu en dan cadeautjes uit, waardoor Daan Bremmers een kans kreeg vanuit buitenspelpositie. Hij stopte zelf met voetballen, maar pakte de draad op doen de scheidsrechter vreemd genoeg door liet spelen. Pas in de slotfase kreeg boys wat kansjes, toen Sam Derks hard op de vuisten van de doelman schot en Frank Meeuwsen zijn kopbal over zag gaan. Een doelpunt zat er echter helaas niet in, waardoor het ook niet meer echt spannend werd.
 
Zo verliest Overasseltse Boys voor de tweede keer op rij en haakt het voorlopig af in de titelstrijd. We hebben nu eerst carnaval, waarna de draad opgepikt moet worden op zondag 10 maart, als de derby tegen Heumen op het programma staat. De wedstrijd in Heumen begint om 14.00 uur.
AVIOS/DBV – Overasseltse Boys 2-0
 
9′ 1-0 Daan Bremmers
23′ 2-0 Daan Bremmers