Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Ongelukkig Overasseltse Boys onderuit tegen SCP

Zondag 23 april speelde Overasseltse Boys tegen SCP uit Puiflijk, een stabiele middenmoter die de laatste weken aardig wat punten pakte en zo met vertrouwen naar Overasselt afreisde. Boys was gehavend door het wegvallen van Guus Peeters-Weem en Bas Janssen met liesklachten en Thomas Peeters-Weem die geschorst is. Hierdoor was er een basisplaats voor Pim Ruhl en Pieter van Dam en keerde Geert Janssen weer terug in de spits.

Vanaf het begin was het en op en neer gaande wedstrijd zonder echte kansen in de eerste 20 minuten, behalve in de 7e minuut toen een voorzet van Mark Martens door Milan Nicolasen bijna werd binnen getikt maar hij raakte ongelukkig, met een botsing, de keeper van SCP Aiko Sonneveld die de wedstrijd moest staken. Jan van den Hater was zijn vervanger en hij keepte de rest van de wedstrijd een puike partij. Er werd hard gewerkt en gestreden om ieder meter door beide partijen maar het doel was lastig te vinden en de strafschopgebieden waren druk bezet waardoor er weinig ruimte was voor individuele acties. Toch gebeurde waar iedereen die Overasselt een warm hart toedraagt bang voor was en een corner werd onberispelijk ingeschoten door Bram Oosterbroek, keeper Mannes Broens raakte hem nog licht, en zo stond de wedstrijd op zijn kop met een achterstand voor de Boys. Tot de rust gebeurde er niet echt veel meer en zo konden beide teams met een bakkie thee de tactiek met de trainers bespreken.

De tweede helft werd de druk opgevoerd richting SCP doel en waren er soms hectische momenten in het strafschopgebied maar de bal wilde maar net niet goed vallen voor een scorende actie. Geert Janssen bleef in de kleedkamer achter en zijn vervanger Tycho Jacobs probeerde vanaf rechts nieuwe impulsen te geven richting aanvallers Mark Martens en Milan Nicolasen. Zij werden continu ondersteund door Bram Meeuwsen, die met zijn longen als blaasbalgen, maar bleef doorgaan en natuurlijk leidde dat tot kansen maar de bal zocht zijn weg maar niet richting doel SCP. Een kopbal van Milan werd nog uit de kruising geplukt en een prachtige actie van Pieter wist de keeper uit het doel te ranselen. Het duel werd gaande 2e helft ook feller en dat leidde tot een aantal gele kaarten maar niemand ging over de schreef en dat is ook weer een compliment voor spelers en de scheidsrechter toonde zich een liefhebber van mannelijk voetbal. Zoals het zo vaak gaat als een aanvallende ploeg niet weet te scoren, vindt de tegenstander met een uitval wel het doel in de persoon van Bram Zegers die een aanval van SCP vanaf rechts in de 80e minuut binnentikte. De tijd was echter te kort om de wedstrijd nog te keren en zo eindigde het duel in een 0-2 nederlaag. Ook een periodekampioen kan tegen een nederlaag aanlopen maar het vertrouwen zal geen deuk hebben opgelopen want nacompetitie is sowieso een feit.

 

Overasseltse Boys – SCP 0-2

40′ 0-1 Bram Oosterbroek
80′ 0-2 Bram Zegers