Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Nijmegen en Overasseltse Boys spelen zich klaar voor de nacompetitie

Afgelopen zondag speelden Nijmegen en Overasseltse Boys hun laatste competitiewedstrijd. De nummer 2 en 4 waren reeds zeker van de nacompetitie en eigenlijk ook van hun plek op de ranglijst. Hierdoor kregen bij beide ploegen diverse andere spelers een kans, wat maakte dat ook Sam Derks in de tweede helft zijn debuut maakte. Verder maakte het ook dat beide ploegen vrijuit konden voetballen, hetgeen een open wedstrijd opleverde.

Dat bleek al in de openingsfase, waar beide ploegen mogelijkheden kregen, waarvan Geert Janssen de grootste. Hij kreeg de bal pardoes in de voeten gespeeld door de Nijmeegse doelman, maar zijn ietwat gehaaste schot ging naast. Vervolgens kreeg Nijmegen in de vorm van de afscheidnemende Eric Makaay een grote kans, maar zijn schot trof een Nijmeegse speler en haalde daardoor het doel net niet. Het spel golfde op en neer en de volgende kans was weer voor Geert, maar zijn vrije kans aangeboden door Roy van de Brand was niet aan hem besteed. Ook Bo de Groot kreeg de rebound niet tussen de palen. Vervolgens was het de beurt aan Mannes te laten zien de beste doelman van de competitie te zijn, door zijn doel meermalen schoon te houden, met als mooiste redding vlak voor rust, toen hij een bal schitterend uit de kruising tikte. Tussendoor schoot Thomas Peeters Weem op de lat en werd een doelpunt van Roy (uiteraard) ten onrechte afgevlagd voor buitenspel.

Het eerste gedeelte na rust was voor boys. Jeroen Folker kreeg direct een grote kans, kort daarna Roy ook en werd er maar weer eens een doelpunt voor buitenspel afgekeurd, ditmaal van Tom Derks. Het spel bleef hierna weer op en neer gaan en beide ploegen wisten een aantal goede kansen te creëren, maar het net niet te vinden. Een grote fout van Terry Derksen moest er aan te pas komen het net wél te laten bollen. Hij leverde de bal in bij zijn tegenstander die het overzicht behield en Johnny Jacobs een niet te missen kans bood: 1-0. Hierna miste beide ploegen nog een aantal grote kansen en was de wedstrijd na exact 90 minuten voorbij.

Beide ploegen hebben zo lekker kunnen voetballen en lijken klaar voor de nacompetitie. De KNVB blijkt echter moeite te hebben met de organisatie daarvan, want het regent verassingen en onduidelijkheden, zoals het naar zaterdag verhuizende OVC ’85, dat tóch mag meedoen aan de nacompetitie en Eendracht ’30 treft. Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat Nijmegen en Eendracht ’30 een finale gaan spelen. Boys zelf mogen aantreden tegen SV Hatert, dat op de laatste speeldag verloor van DIO ’30 en naar plaats 12 zakte in de 3e klasse D. Boys mag a.s. zondag op de eigen Passelegt de eerste wedstrijd spelen, zoals te doen gebruikelijk om 14.00 uur. Op donderdag 25 mei, ook om 14.00 uur, is de return in Nijmegen.

Nijmegen – Overasseltse Boys 1-0

60′ 1-0 Johnny Jacobs

Programma nacompetitie:

Zondag 21 mei, 14.00 uur: Overasseltse Boys – Hatert
Donderdag 25 mei, 14.00 uur: Hatert – Overasseltse Boys

Zondag 28 mei, 14.00 uur: Doetinchem – Overasseltse Boys/Hatert
Maandag 5 juni, 14.00 uur: Overasseltse Boys/Hatert – Doetinchem