Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Moeizaam winnend Overasseltse Boys bereikt de nacompetitie

Afgelopen zondag vond alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen plaats. Onder prima weersomstandigheden ontving Overasseltse Boys DVSG uit Groesbeek. De uitwedstrijd was al een flinke kluif, dat bleek vanmiddag wederom het geval. Het werd op het nippertje 2-1.
 
Overasseltse Boys begon het duel goed. De tegenstander werd fel afgejaagd en daarmee vastgezet op eigen helft. Dit leverde een aantal kleine mogelijkheden op en uiteindelijk 1 grote: Bram kopte een goede voorzet van Thomas naast. Iets daarvoor werd DVSG voor het eerst gevaarlijk uit een goed uitgevoerde counter. Hierna zakte Overasseltse Boys weg en hield DVSG eenvoudig stand. Grote kansen konden we in de eerste helft aan beide kanten verder niet noteren.

De tweede bood beduidend meer spektakel, niet in de laatste plaats omdat DVSG ging geloven in een goed resultaat. In de eerste tien minuten kregen de gasten twee goede mogelijkheden, maar hield Bart zijn doel schoon en daarmee zijn ploeg in de wedstrijd. Overasseltse Boys had erg veel moeite met het compact spelende DVSG. Het kwam er af toe doorheen. Zo maakt Guus een goede actie op rechts en vond Pieter bij de tweede paal; die zag zijn inzet echter tegen die paal aan gaan. Na ruim een uur spelen was het Sam die zich door de verdediging probeerde te rommelen, waarna de bal terecht kwam bij Geert. Die werd onhandig gestuit door een Groesbeekse verdediger, waardoor de bal terecht op de stip ging. Pieter klaarde het klusje van 11 meter eenvoudig. Hierna gingen de boys wat gemakkelijker voetballen en kregen Bas en Toby beide een mogelijkheid het duel in het slot te gooien, maar dat gebeurde niet. DVSG bleef echter geloven in een goed resultaat en kreeg vlak voor tijd loon na werken. Na een prima aanval over links werd de buitenspel staande Gijs Bach gevonden die eenvoudig de 1-1 binnen kon schieten. Kort daarna claimt Sam een strafschop na een duw in de rug, maar de scheidsrechter wil er niet aan. Toch krijgt Overasseltse Boys nog een grote kans. Bram wordt diep gestuurd, omspeelt met een handigheidje de doelman en vindt het lege doel: 2-1. In de extra tijd zet DVSG nog een keer aan, maar houdt Overasseltse Boys met moeite stand.
 

Zo wordt de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in winst omgezet en daarmee wordt ook een plek in de nacompetitie veilig gesteld. Er is ook nog een minieme kans op het kampioenschap, maar in dat geval moet Aquila verliezen, mag DSZ niet winnen en moeten de boys zelf een ruime overwinning boeken. Het lijkt er dus op dat komende zondag in het teken staat als voorbereiding op de finale van de nacompetitie op 2 juni. Deze laatste wedstrijd wordt gespeeld in Afferden tegen Victoria ’25, aanvang 14.30 uur.

 
Overasseltse Boys – DVSG 2-1
 
65′  1-0 Pieter van Dam (pen.)
84′  1-1 Gijs Bach
88′  2-1 Bram Meeuwsen