Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

JO15-2 wint spectaculaire wedstrijd tegen Union

Zaterdag 3 november stond de thuiswedstrijd tegen Union op het programma. Ons team was ernstig uitgedund want Chiel en Ryan waren beide afwezig. Siem en Tijmen waren geblesseerd en daardoor hadden we nog maar twaalf spelers over. Onder de afwezigen dus ook onze beide keepers! Hoewel we met enige inspanning Wout bereid hadden gevonden om te keepen was er na een korte discussie onderling besloten dat Bart het doel zou gaan verdedigen. Wout is inmiddels zo belangrijk achterin geworden dat het team zelf geen risico wilde nemen. Bovendien heeft Bart in het verre verleden mooie dingen laten zien in het doel en we hadden er alle vertrouwen in dat deze optie zou gaan werken.

Zeer enthousiast begonnen onze jongens aan de klus, en het begin was uitstekend. Union, toch de nummer drie van de ranglijst, werd vanaf de aftrap onder druk gezet, en dat leidde al in de tweede minuut tot de 1-0 van Bram. Niet lang daarna scoorde Bram nog eens, maar hierbij werd buitenspel gezien door de vlagger dus dat feest ging niet door. Union combineerde trouwens heel behoorlijk, en waren bij tijd en wijle erg gevaarlijk. Bart gaf in het doel echter geen krimp, en schopte of bokste alles weg. Zelfs een 100% kans van Union waarbij een speler was doorgebroken en eigenlijk heel goed inschoot werd door Bart schitterend gestopt. Ondertussen was Dennis geblesseerd uitgevallen, maar dat mocht de pret niet drukken. Bram tikte in de zevenentwintigste minuut de 2-0 binnen. Lang konden we daarvan niet genieten want binnen dertig seconden scoorde Union de aansluitingstreffer 2-1. Meteen viel ook Lars geblesseerd uit, en dat mocht de pret wel drukken want we stonden plotsklaps met 10 man en hadden geen wissels meer. De onrust sloop in de ploeg en Union kreeg meer kansen. Met hangen en wurgen bereikten we de rust en konden we ons strijdplan bijstellen.

In de tweede helft moest Mick noodgedwongen achterin gaan spelen en met twee spitsen en de moed der wanhoop begonnen we aan het restant van dit potje. Er was wel één lichtpuntje. De moeder van Alex snelde naar huis (toch zeker 200 meter van het sportpark) om zijn kloffie op te halen en zo mochten we met toestemming van scheids Ge de Wildt en de tegenstanders verderop in de wedstrijd toch weer met zijn elven verder. We startten echter weer gewoon met tien man, maar met een tomeloze inzet. We hielden het niet al te lang droog, want in de derde minuut scoorde Union de gelijkmaker 2-2. Weer vijf minuten later leek het op een drama uit te lopen toen de 2-3 werd gescoord. Gelukkig was daar Alex in vol ornaat. Zijn shirtje moest wel in zijn broek anders struikelde hij erover, maar vanaf dat moment keerde de wedstrijd. Mick schoof weer door naar het midden, Chris nam de plaats van Lars in, en Wessel vulde onze voorhoede weer aan tot het normale drietal. Binnen twee minuten was het wederom Bram die de gelijkmaker liet aantekenen en in de zestiende minuut tikte Wessel de 4-3 binnen. Het spel golfde op en neer en al snel kwam Union weer op gelijke hoogte 4-4. Vijf minuten later scoorde Bram zijn vierde van de dag zodat we weer op voorsprong kwamen 5-4. In de slotminuten scoorde Jens de 6-4. Gelopen koers zou je denken, maar Union wist ook niet van opgeven en scoorde al in blessuretijd de 6-5. Nog dieper in de extra tijd scoorden onze jongen de beslissende 7-5 (door de commotie wist de verslaggever niet eens meer wie het doelpunt maakte, en dat doet er ook niet toe).

Deze overwinning ondanks alle tegenslagen deze zaterdag was een heel mooi voorbeeld van echt teamwork. Iedereen vocht voor elke grasspriet, en we speelden echt als een team. Hoewel er eigenlijk geen zwakke plakken waren, willen we toch twee spelers in het bijzonder vernoemen. Ten eerste Bart, die twee minuten voor aanvang als keeper werd benoemd en het heel erg goed deed, en ons een paar keer echt in de wedstrijd heeft gehouden, en ten tweede Alex, die zomaar ineens meedeed en zich uitstekend staande hield. Geholpen door de spelers om hem heen kon je eigenlijk alleen maar aan zijn geringe afmeting zien dat hij bij JO12 speelt. Compliment aan het hele team.