Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

JO15-2 sluit najaars competitie af met overwinning

Zaterdag 1 december was alweer de laatste wedstrijd van de najaar competitie voor JO15-2. Na een korte reis kwamen we aan op het overvolle sportpark van Woezik. Alle velden waren bezet, dus het warmlopen moest gebeuren op een strookje van vijf meter breed, kei gezellig dus. De wedstrijd stond onder leiding van een zeer jonge scheids die zijn stempel op de wedstrijd zou drukken.

Zonder Siem (net uit het gips) en Wout (net in het gips) begonnen we slecht aan de wedstrijd. Duels werden meestal verloren, we waren erg onrustig aan de bal en achterin veel te afwachtend. In de zevende minuut werd een afgeslagen aanval heel slecht uit verdedigd, en daarvan profiteerde Woezik meteen door de 1-0 te scoren. Wie dacht dat we nu wel wakker zouden zijn kwam bedrogen uit. Ons spel bleef slordig en nadat we wederom bij een aanval niet ingrepen scoorde Woezik in de eenentwintigste minuut de 2-0. Overasselt wist na deze achterstand zich toch te herpakken en zeven minuten later werd een vrije trap van Bram nog wel gestopt door de keeper, maar uit de rebound tikte Jens de 1-2 binnen. Vlak voor rust scoorde Bram een typische spitsengoal en de gelijkmaker zodat we toch nog met 2-2 de rust in gingen. Dit kwam overigens mede doordat er nog een glaszuiver doelpunt werd afgekeurd. De scheids keek naar de zijlijn waar de grensrechter die de vlag nog steeds naar beneden had, maar blijkbaar toch voelde dat er iets moest gebeuren. Toen na vijf seconden de vlag enigszins aarzelend toch omhoog ging werd het doelpunt alsnog afgekeurd.

De tweede helft bleef het spel op en neer golven. Meteen in de eerste minuut brak Bram door de defensie en zijn voorzet werd prima binnengeschoten door Wessel en zo stonden we voor het eerst op voorsprong 2-3. Tien minuten later bracht Woezik de stand weer op gelijke hoogte 3-3. In de veertiende minuut was het Overasselt die weer op voorsprong kwam toen Mick een voorzet van Jens mooi binnen schoot en was het weer 3-4. Tijd om hiervan te genieten was er niet want binnen vier minuten wisten de tegenstanders de achterstand weer weg te poetsen door de 4-4 te scoren. Ondertussen had de scheids al een gele kaart uitgedeeld aan Chris, en hoewel die dan eigenlijk 10 minuten moet afkoelen vergat de scheids dit en bleven we met elf spelers in het veld. Diezelfde scheids hielp ons nogmaals door een penalty toe te kennen in een situatie waarbij de meeste thuisfluiters hadden laten doorspelen. Dit cadeautje werd door Wessel uitgepakt door feilloos de 4-5 in het hoekje te schieten. De definitieve knock-out werd in de dertigste minuut toegediend door Jens zodat de eindstand op 4-6 werd bepaald. Het slotakkoord was toch nog voor de scheids die drie minuten voor tijd een rode kaart trok voor Lars die in een reflexbeweging hands maakte in de zestien. Woezik wist de pingel niet te benutten zodat we toch met een goed gevoel de winterstop in kunnen gaan.

Na de wedstrijd heeft het team nog afscheid genomen van Dennis. Onder de traktatie klonk een luid ‘Dennis bedankt’ en werd hem veel succes en plezier gewenst bij zijn atletiek carrière. Met nog vijftien spelers gaan we ons voorbereiden op de zaaltoernooien en de voorjaars competitie.