JO15-2 lijdt pijnlijke nederlaag

Zaterdag 13 april moest de wekker extra vroeg worden gezet door de spelers en leiding van JO15-2. Iets voor de klok van 08:00 uur vertrokken we al richting Nijmegen om de wedstrijd tegen Orion te spelen. Het was akelig koud, en menig rijouder moest eerst nog even ruiten krabben. Terwijl de spelers lekker warm werden van een goede warming-up was de leiding al bijna bevroren op het dodelijk saai gelegen kunstgras veld ergens achter in de hoek. De wind waaide ook nog eens recht in ons gezicht dus was het hopen op hartverwarmend spel van ons team.

De wedstrijd begon goed en binnen vijf minuten had Bram al de eerste twee kansen. Overasselt was de licht bovenliggende partij, maar het was juist Orion die met een snelle counter ineens voor Ryan (die de geblesseerde Chiel verving) opdook en niet faalde. Lang kon Orion echter niet genieten van deze voorsprong want binnen twee minuten rondde Chris beheerst af na een goede combinatie met Jens en Bram. De wedstrijd bleef op en neer golven, met kansen aan beide kanten. Orion moest het duidelijk van de voorhoede hebben maar konden het net niet vinden. Dat kon Mick wel na een prachtige pass van Jens sneed hij dwars door de verdediging en scoorde de verdiende 1-2. Niet lang daarna was er een scrimmage voor het Orion doel waarbij van alles gebeurde, reddingen, schoten op doel, slecht wegwerken en ga zo maar door. In die chaos was er echter maar 1 die kalm bleef en dat was Simon. Toen de keeper twijfelend ingreep en de bal heel even losliet tikte Simon de 1-3 binnen. Met die stand brak ook de rust aan.

De tweede helft werden Chiel (als veldspeler) en Wessel ingebracht. Ons team was echter een beetje ingedut in de warme kleedkamer. Binnen de eerste minuut scoorde Orion de 2-3. In de zevende minuut schoot Chris op de binnenkant paal, maar de bal rolde precies voor de doellijn helemaal naar de andere kant van het doel, pech dus. Uit de daarop volgende aanval scoorde onze tegenstander de gelijkmaker 3-3. Orion had ook een paar nieuwe spelers ingebracht die het verschil maakten. Zij zorgden ervoor dat het tussen de negentiende en de achtentwintigste minuut de stand in een hoog tempo opliep naar 7-3 !! Bram zorgde met een mooie goal nog voor de 7-4, maar de schwung was er helemaal uit bij ons team. Dat de eindstand uiteindelijk nog op 8-4 werd bepaald was alleen interessant voor de statistieken.

Het verschil tussen de eerste en tweede helft was enorm, en eigenlijk niet helemaal verklaarbaar. We moeten wel snel leren om zowel de eerste als de tweede helft goed te spelen, want we hebben nu al drie wedstrijden gezien dat het een helft goed gaat en een helft slecht. Iets om aan te werken dus.