JO15-2 kan ook laatste wedstrijd niet winnen

Zaterdag 25 mei speelde JO15-2 de laatste competitie wedstrijd thuis tegen Blauw-Wit. De tegenstander had nog kans op het kampioenschap al was het daarvoor wel afhankelijk van Juliana. Voor aanvang van de wedstrijd was de sfeer nog opperbest. Juliana (die al eerder begonnen waren) stond op achterstand dus nog even winnen bij Overasselt en dan kwam alles goed.

De wedstrijd begon zonder Chiel en Levi die geblesseerd waren. Gelukkig kon Chris die enkele weken afwezig was vanwege een schouderblessure weer de hele wedstrijd meedoen. Blauw Wit begon goed aan de wedstrijd, waren bijna overal dominant en combineerden goed. Het moet wel worden gezegd dat de Boys daar ook alle gelegenheid toe boden want de eerste helft was behoorlijk zwak van onze kant. Met een 0-3 achterstand gingen we dan ook de rust in.

De tweede helft kantelde het spelbeeld drastisch. Behalve dat ons team veel beter ging spelen liep het bij de tegenstander voor geen meter meer. Blijkbaar hoorden ze ook nog eens dat Juliana alsnog hun wedstrijd had gewonnen, want daarna sloegen er bij de leiding, ‘supporters’ en zelfs spelers een paar stoppen door. Onze grensrechter en scheidsrechter deden in hun ogen ineens alles verkeerd. Toen ook nog eens een speler een dreigende positie tegen Ryan aannam restte Noud geen andere keus dan een gele kaart te trekken en de speler een afkoelingsperiode te gunnen van tien minuten. Ons team reageerde perfect door zich niet te veel van de wijs te laten brengen en er nog een stapje bovenop te doen. Dat zorgde er ook voor dat we de 1-3 scoorden. Gelukkig keerde de rust uiteindelijk op en buiten het  veld weer terug. De einduitslag van 1-4 was slechts voor de statistieken en deed uiteindelijk niet meer ter zake.

Het seizoen 2018-2019 begon eigenlijk erg goed en boven verwachting. We startten uitsluitend met spelers van 12 of 13 jaar oud in een competitie van onder 15 jaar. De eerste helft eindigden we in de top drie met vaak heel goed voetbal. Na de winterstop was Dennis gestopt (wisten we al vanaf begin seizoen) en plotseling stopte Tijmen ook. De eerste drie wedstrijden waren nog steeds goed, maar daarna ging er ook veel mis.. Hadden we in de eerste helft vaak te veel wisselspelers, plotseling hadden we meerdere keren spelers tekort. We kregen te maken met veel blessures, pijntjes en andere ongemakken waardoor we best veel wedstrijden met hangen en wurgen door zijn gekomen. Dat had ook zijn weerslag op de uitslagen. Enkele keren zakten we flink door het ijs en werden dubbele cijfers gehaald (door de tegenstanders wel te verstaan).

We willen wel nog graag wat mensen bedanken. Uiteraard Frans voor de trainingen, Mario die “stage” liep bij ons team voor zijn trainers cursus. Onze grensrechters Stefan, Antoin en Harry die alle wedstrijden hebben gevlagd en natuurlijk alle clubscheidsrechters en vrijwillige scheids John. Ook alle ouders bedankt voor de hulp bij het rijden, wassen en natuurlijk alle aanmoedigingen bij de wedstrijden.