JO15-2 doet zichzelf tekort

Zaterdag 6 april speelde JO15-2 de thuiswedstrijd tegen Brakkenstein uit Nijmegen. Deze tegenstander stond precies een plaatsje lager op de ranglijst, dus dat zou wel eens een spannende pot kunnen worden. Bij het warmlopen werd al duidelijk dat we het niet van fysieke kracht zouden moeten hebben vandaag, want de gasten waren allemaal een kop groter dan onze spelers.

Onder leiding van scheids John begon de wedstrijd met veel kansen. In de tweede minuut knalde Bram al op de paal, en nog geen minuut later was het Brakkenstein dat de lat trof. In de eerste vijf minuten waren er kansen over en weer, een lekker open wedstrijd dus. De eerste tegenvaller voor Overasselt was al in de zevende minuut toen Wout geblesseerd raakte aan zijn voet. Een tweede tegenvaller was dat ons team na een goede start ver wegzakte. Bijna alle duels werden verloren, we waren overal aan stap te laat en lieten de tegenstanders veel te vrij. Brakkenstein wist daar wel raad mee en in de tiende minuut keken we dan ook tegen een 0-1 achterstand aan. Binnen een paar minuten gaf de tegenstander ons nog een waarschuwing door voor de tweede keer op de lat te schieten, maar echt wakker werden we daar niet van. Vooral de spits van de tegenstander kreeg alle ruimte en die benutte hij dan ook ten volle. Tussen de achttiende minuut en het rustsignaal liepen de gasten uit tot maar liefst 0-5. In de rust werd vrij duidelijk aangegeven dat met deze instelling de stand snel naar dubbele cijfers zou gaan. De licht aangeslagen Anne werd vervangen door Levi, en we zetten een mannetje op de spits met de opdracht hem niet meer uit het oog te verliezen.

De tweede helft startten we wederom goed, en de eerste kansjes dienden zich aan. De tegenstander werd nu wel goed aangepakt, en daardoor kwamen we langzaamaan in ons eigen spel. De beloning viel al in de tiende minuut toen Jens de 1-5 op het scorebord bracht. Dat gaf de spelers weer wat moed en het spel werd steeds beter. In de vijftiende minuut sneed Jens opnieuw door de verdediging en rondde uitstekend af, 2-5. Brakkenstein had in al die tijd geen enkele kans meer gekregen en dat gaf natuurlijk ook de nodige rust. Ondertussen viel ook Mick nog geblesseerd uit maar Bart die mid-mid ging spelen deed dat uitstekend. In de twintigste minuut was Jens wederom ongrijpbaar en stelde Bram in staat om de stand naar 3-5 te tillen. Jammer genoeg was de eerste grote kans voor Brakkenstein ook meteen raak zodat ze weer uitliepen naar 3-6. Vijf minuten voor tijd schoot Jens de bal nog op de lat anders was het nog heel erg spannend geworden. Mede door uitstekend keeperswerk van Chiel wisten ook de gasten niet meer te scoren zodat we met deze stand eindigden. Heel erg jammer dat we de eerste helft zo slecht en ongeïnspireerd speelden want er had heel veel meer ingezeten. We weten dat we een goed team hebben maar we vergeten nogal eens dat we alleen maar goed zijn als we met zijn allen ons best doen. Een beter voorbeeld dan deze wedstrijd is daarvoor niet te geven.