JO13 komt als winnaar uit doelpuntenfestijn

Zaterdag 14 april stond de wedstrijd tegen Trekvogels uit Nijmegen op het programma. Aanvoerder Mick zat in de lappenmand en werd gespaard. Het veld van Trekvogels was een bizarre combinatie van kunstgras, natuurlijk gras en vooral ongelooflijk veel (harde) kleigrond. Dit zorgde ervoor dat de bal zo hard stuiterde dat hij maar moeilijk onder controle kon worden gehouden. Dat leidde aan beide kanten tot enorm veel balverlies, maar toch wel het meeste aan onze kant.

Zoals wel vaker de laatste wedstrijden begon ons team maar matig aan de wedstrijd en konden we de bal bijna niet in de ploeg houden. Desondanks was de eerste kans die we kregen wel meteen raak. Bram trof al in de vierde minuut doel en bracht de stand op 0-1. Heel erg lang konden we hiervan niet genieten want Trekvogels was enorm gevaarlijk in de counter, en dat leverde erg veel gevaar op. Onze voorhoede en middenveld konden de lange ballen niet voorkomen, en de achterhoede was niet opgewassen tegen de snelle spitsen. Binnen het kwartier moest Ryan dan ook twee keer vissen en keken we tegen een 2-1 achterstand aan. Het leek in de eerste helft nog goed te komen toen Dennis vanaf eigen helft soleerde en koel afrondde in de vierentwintigste minuut, maar drie minuten later scoorde de tegenstander de 3-2 waarmee meteen de rust aanbrak.

In de rust werd het belang van vroeg storen nog eens extra benadrukt, en dat er bij iedereen wel een schepje bovenop kon. Ons team pakte dit in de tweede helft heel goed op. In de tweede minuut scoorde Jens na een mooie actie op links de 3-3, en in de vijfde minuut schoot Anne ons naar een bevrijdende 4-3 voorsprong. Trekvogel had nu niets meer in de melk te brokkelen, en Ryan kon de tweede helft genieten van het weer, want kansen kregen de gastheren niet meer. Overasselt bleef zeer aanvallend spelen, en regen ondertussen de kansen aan elkaar. Dit leverde in de twintigste minuut nog een treffer van Jens op na een mooi bekeken schot, en Chiel (normaal keeper) bekroonde zijn wedstrijd met de 6-3. We hadden tevens een (negatieve) primeur met het uit het veld sturen van een van onze spelers die het nodig vond om de scheidsrechter erop te attenderen dat na een overtreding van Bram een speler van de tegenstander ‘niet moest janken’. Dit is sowieso natuurlijk niet gepast, vooral niet omdat de betreffende speler geblesseerd het veld moest verlaten. Hopelijk hebben we hiervan geleerd.

Door deze overwinning blijven we koploper, en er breekt een spannende tijd aan want op het programma staan achtereenvolgens de nummers twee, drie en vier te beginnen met Achilles aanstaande zaterdag. Aanvang 11:00 uur op de Passelêgt.