Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

“ Het is niet alles Goudt wat er blinkt bij Nijmegen “

Zondag 22 mei speelde Overasseltse Boys 1 ( OVB ) tegen Nijmegen 1 op een zonovergoten sportpark aan de Oscar Carréstraat te Nijmegen. Onder leiding van scheidsrechter W. Jansen ontstond er een wedstrijd met een slappe eerste helft en een wat verhitte en spannende tweede helft.
Na 90 minuten stond OVB echter met lege handen en dat was eigenlijk niet nodig geweest gezien de ontwikkelingen gedurende de wedstrijd.

De eerste helft was Nijmegen de toch wel betere ploeg en zij creëerden een aantal kansen waaruit gescoord had kunnen worden maar gelukkig hield keeper Bart van Wagenberg zijn doel schoon. Vooral linksbuiten Jordy Goudt was een plaaggeest voor de defensie van de “Boys “ en tegenstander Bart van de Groes gaf hem ook de ruimte vanwege de startsnelheid van Jordy Goudt. Hierdoor kon Bart er beter op anticiperen maar het was een lastige klus de eerste helft. Zijn voorzetten gaven een paar hachelijke momenten voor het doel van OVB en spits Jordy van de Broek ( al 11 doelpunten op zijn naam ) mikte een keer op de paal maar voor de rest had Bas Loeffen hem aardig in de tang ondanks de fysieke kracht van de geblokte spits. Aan de andere kant had Pim Ruhl ook zijn handen vol aan zijn tegenstander, maar ook hij wist zich staande te houden door goed positie te kiezen. Middenvelders Tom Derks, Terry Derksen en Thomas Peeters-Weem wisten zich maar moeilijk raad met de felle tegenstand van Nijmegen en leden daardoor ook vaak balverlies. Hun duels werden regelmatig verloren en daardoor was de aanvoer richting spitsen van OVB erg magertjes en kon er ook geen druk gezet worden op het doel van Nijmegen. Buitenspelers Milan Nicolasen en Robbie Janssen moesten veelal achteruit voetballen ondanks de ruimte die er toch lag achter de verdedigers. Guus Peeters-Weem, de spits in het centrum, werkte hard maar stond te geïsoleerd om enig gevaar te kunnen stichten.
Het was maar goed dat Roel van Eeuwijk al weken in een geweldige vorm loopt te voetballen, hij behoudt overzicht en schroomt niet om af en toe waar nodig de botte bijl te hanteren. Roel is een inspiratiebron voor elke trainer en hij blijkt ook aardig wat vrouwelijke fans bij Nijmegen te hebben zitten. Niet voor niets staat deze ideale schoonzoon in het programmaboekje van Nijmegen benoemd als steunende pilaar.

De rust werd dan ook bereikt met de stand 0-0 en het was heerlijk om in deze 15 minuten even een biertje te nuttigen ( bedankt Pieter ) in de gezellige kantine van s.v. Nijmegen waar het ook na afloop erg gezellig was. Zelfs zo gezellig dat je je op maandagochtend kunt verslapen.

De tweede helft startte erg rommelig met over en weer veel balverlies en je kon zien dat de spelers weer aan de warmte moesten wennen. De hard werkende, maar ongelukkig in de duels, Tom Derks werd vervangen voor Joep van de Groes die een goede indruk maakte met zijn spel in zijn 45 minuten speeltijd. Na 58 minuten was het weer Jordy Goudt die vanaf links een prachtige voorzet op het hoofd van Jordy van de Broek liet belanden. De spits was even aan de aandacht van schaduw Bas Loeffen ontsnapt en ondanks dat Bart van Wagenberg er nog aanzat, kopte Jordy van de Broek de bal achter de lijn en stond het zomaar 1-0.
De “Boys” wisten dat het nu alles of niets werd en de mouwen werden opgestroopt om toch tot een goed resultaat te komen. De duels werden steviger en werden nu ook meer gewonnen en hierdoor werd het spel verlegd richting Nijmegen doel. Na ongeveer 15 minuten werd Robbie Janssen op rechts door zijn tegenstander omver getrokken en daarna nog in zijn gezicht geschopt toen hij al op de grond lag. De scheidsrechter beoordeelde dit op een gele kaart en beloonde even later Roel van Eeuwijk ook met geel na een opmerking over een actie in het veld. Misschien moet er maar eens een oranje kaart ingevoerd worden om het onderscheid te kunnen aangeven in bepaalde beslissingen die je voorhoofd doet fronsen.
Toch was het Nijmegen die in de 71e minuut uit een corner schitterend scoorde, met opnieuw een kopbal, en ditmaal schutter Antoine in den Bosch. Een flinke domper voor OVB maar de kopjes bleven omhoog en de strijd werd hervat met veel passie in het spel. Zonde was wel om te zien dat veelal de lange bal werd gehanteerd ipv het combinatiespel in de ruimtes rondom buitenspelers Milan Nicolasen en Robbie Jansen. Ballen vanaf de flanken zijn veel gevaarlijker en lastiger te beoordelen door de verdedigers en dat gebeurde wel 10 minuten voor tijd vanaf de rechterflank. Robbie Jansen zijn voorzet werd door iedereen gemist behalve door Milan Nicolasen die zijn schot ruim de doellijn zag passeren, maar ook weer even snel het veld ingeschopt werd. Zuiver doelpunt zou je zeggen maar de scheids liet doorspelen en de ingevallen Geert Janssen ( wissel Pim Ruhl ) kopte in de rebound alsnog binnen en de “anschlusstreffer “ was een feit.
Jordy Goudt werd de tweede helft beduidend beter door Bart van de Groes in bedwang gehouden, maar koos uiteindelijk toch voor een negatieve wending in zijn optreden. Door te hard doorgaan op keeper Bart van Wagenberg toverde scheidsrechter W. Jansen een rode kaart voor de “Golden “ boy. Dit was niet zijn eerste kaart en hopelijk leert hij er wel iets van want hij is toch een speler waar je voor naar de club komt.
De slotfase was te kort om nog tot een beter resultaat te komen en zo was de nederlaag een feit.

Komende zondag 29 april een vrije zondag en op 6 mei op bezoek bij koploper Roda `28 in Winssen om 14.30.

Uw verslaggever