Gelijkspel JO15-2 tegen Nijmegen

Zaterdag 4 mei speelden we de wedstrijd tegen SV Nijmegen. Iets na half elf vertrokken we, en toen we aankwamen bleek dat Bart er niet was. Hij was in de veronderstelling dat we thuis speelden, maar dat was dus niet zo. Gelukkig scheurde zijn moeder met hoge snelheid richting het sportpark en was hij toch nog ruim op tijd voor de wedstrijd. Chris die afgelopen woensdag zeer ongelukkig ten val kwam op de training is minstens drie weken uitgeschakeld, dus na enig gehussel in de opstelling konden we van start.
We begonnen flitsend en na 20 seconden was het al 0-1 toen Jens de bal onderschepte, doorspeelde naar Mick die de keeper al meteen verschalkte. Nog nauwelijks van de schrik bekomen was het in de vijfde minuut Jens die na een puike voorzet van Wessel de 0-2 scoorde. Overasselt was op alle fronten beter en er kwamen diverse grote kansen om de score op te voeren. Jammer genoeg stond de voorhoede na de sterke start ineens niet meer zo op scherp, en de ene na de andere (100%) kans ging verloren. De onzekerheid sloop in het team, en tot overmaat van ramp scoorde Nijmegen uit de allereerste kans meteen de 1-2 in de achttiende minuut. Aangezien wijzelf de kansen maar bleven missen werd de situatie steeds dreigender, en in de achtentwintigste minuut trok Nijmegen de stand gelijk uit hun zegge en schrijven tweede aanval. Knap dat de uit hun kansen een 100% score haalden, maar wel heel vervelend voor ons. Bij deze score brak de rust aan.

De tweede helft hadden we niet voor de eerste keer te maken met een aantal verrassingen in het team van de tegenstander. De wat zwakkere broeders werden stuk voor stuk ingeruild door oudere grotere en betere spelers. Ook door enkele die zeer zeker niet op het digitale formulier stonden en ook niet bij aanvang van de wedstrijd bij het handjes schudden. Jammer dat tegenstanders op deze manier punten bij elkaar harken. Aangezien er ook nauwelijks wordt gecontroleerd voor de wedstrijden zal dat ook wel niet snel veranderen. In de zesde minuut keken we ineens tegen een achterstand aan toen Nijmegen de 3-2 scoorde. De tegenstanders waren door de nieuwe aanwinsten een stuk sterker. Siem had inmiddels een speler bij zich waar die net zo groot was als onze grensrechter Antoin Rossen, maar toch verweerden we ons prima. We hadden enkele keren geluk dat Nijmegen ook niet altijd met scherp schoot, en Chiel was prima in vorm en redde een paar keer fraai. Ook kwamen we zelf steeds beter in de wedstrijd en we kregen toch nog wel vier à vijf goede kansen om te scoren. Het bleef echter bij de 3-3 die Bram in de achtentwintigste minuut scoorde na een streep van een voorzet van Jens. Uiteindelijk was het de onnauwkeurigheid bij het afmaken die ons deze dag twee punten kostten, want verder speelden we goed en bij vlagen zelfs heel goed. Ook op de inzet was niets aan te merken, dus dat geeft toch wel vertrouwen voor de laatste drie wedstrijden die we nog moeten spelen.