Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Gehavend Overasseltse Boys onderuit tegen koploper Brakkenstein

Overasseltse Boys trad vanmiddag aan in en tegen Brakkenstein. Overasseltse Boys heeft een goede reeks achter de rug en er kon met recht gesproken worden van een topper. Dat de ploeg een aantal spelers miste, deed zich vooral in de eerste helft voelen: 3-1.

Zoals verwacht mag worden van de koploper, nam zij het initiatief. Dat gebeurde met zorgvuldig en snel voetbal en dat was voor Overasseltse Boys moeilijk bij te benen. Mannes redde goed op een schot en Bram wist een bal van de lijn te halen. Hierdoor bleef boys in de wedstrijd. Zuur is dan wel dat een erg gemakkelijk gegeven strafschop de 1-0 in luidde. Een lange bal bleef door het kunstgras ongelukkig hangen waardoor Mannes de bal niet kon wegschieten. In een poging de bal de heroveren, wat volgens velen ook lukte, ging de Brakkensteinaanvaller echter ook naar de grond hetgeen een strafschop opleverde. Niek Adolfs wist daar wel raad mee. Hierna volgde een aantal grote kansen voor Brakkenstein, maar die werden vakkundig gemist, zoals het overschieten van de bal voor leeg doel door Bart Otten. Een minuut later stond hij echter wel aan het eind van een goede aanval: 2-0. Een paar minuten later was de wedstrijd beslist toen Rick van Eijk aan het einde stond van een, wederom, goede aanval over rechts. Brakkenstein geloofde het daarna wel en zonder grote kansen kabbelde de wedstrijd naar de rust.

Daarna was er een feller Overasseltse Boys te zien en was er wat geloof op een beter resultaat. Brakkenstein kreeg echter wel de eerste kansen, maar verder uitgebreid werd de score niet. Sterke nog, op een gegeven moment waren de beste kansen voor Overasseltse Boys. Bram Meeuwsen kreeg een goed kans na een gesmoorde vrije trap en ook Geert Janssen kreeg een aardige schotkans, waar hij wat onzorgvuldig mee omging. Kort daarna leek ook Overasseltse Boys recht de hebben op een penalty, maar de handsbal op de doellijn werd over het hoofd gezien. Nadat Bo door goed doorjagen de bal veroverde maar op de keeper schoot, leek het laatste geloof op een resultaat wel verdwenen, al bleef boys er wel voor knokken. Mannes redde nog eens goed op een mooi schot, waarna Bram uit een corner de 3-1 binnenkopte. Dit was al in de laatste minuut, maar zowaar kreeg Terry Derksen een dot van een kans om 3-2 binnen te schieten. Dit gebeurde niet, waardoor boys voor de eerste keer in 10 wedstrijden onderuit ging.

Brakkenstein won vandaag verdiend en koerst op het kampioenschap af. Overasseltse Boys liet zich in de tweede helft van een prima kant zien en kan met opgeheven hoofd vooruit kijken naar a.s. zondag. Dan is Niftrik te gast op De Passelegt. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

Brakkenstein – Overasseltse Boys 3-1

9′ 1-0 Niek Adolfs (pen.)

23′ 2-0 Bart Otten

27′ 3-0 Rick van Eijk

90′ 3-1 Bram Meeuwsen