Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Geen “ Batenburgse Dag “ voor Overasseltse Boys 1

Afgelopen zondag 1 april speelde Overasseltse Boys ( OVB ) tegen Batavia 1 uit het idyllische Batenburg aan de Maas. Eén van de drie Maas derby`s die er dit seizoen plaatsvinden in de competitie van de 4e klasse E in de regio Oost. De “Boys “ hadden graag het jaarlijkse festijn “de Batenburgse dag “ vervroegd van 29 juli naar 1 april en zo een bod willen doen op de 3 punten die er in de marktkraam klaar lagen. De “marktmeester “ van Batavia deelde echter mede dat die 3 punten in Batenburg moesten blijven en zo geschiedde het ook ondanks een groot overwicht voor de, in het zwart spelende, club uit Overasselt.

Twee spelers die vorige week nog geweldig excelleerden tegen Krayenhoff, in de personen van Bas Janssen en Mark Martens, moesten geblesseerd aan de kant blijven en dat was op papier een flinke aderlating voor OVB. Mark moest zelfs aan de knie geopereerd worden en voor Bas weer hamstring problemen. Hierdoor keerde Luuk van de Logt weer terug in de basis op zijn vertrouwde rechtsback positie en schoof Thomas Peeters-Weem door naar het middenveld.
Het eerste kwartier was duidelijk voor OVB met hier en daar wat kleine kansen maar een doelpunt, dus de voorsprong, bleef uit. Echter een goede aanval van Batavia werd strak ingekopt maar Bart van Wagenberg zette zijn goede keeperswerk van vorige week door en redde bekwaam en hieruit ontstond een hoekschop voor Batavia. De kleine momenten van onoplettendheid worden dit seizoen onmiddellijk afgestraft en Dennis Kaldenberg kopte, in de 15e minuut, uit de hoekschop feilloos raak en was de 1-0 een feit. OVB nam weer het aanvallende initiatief en in de 25e minuut was er een puike voorzet van bijna vader Robbie Jansen maar spits Guus Peeters-Weem wist dit buitenkansje niet te verschalken. In deze fase was het spel van OVB goed te noemen en hieruit voortvloeiend lag er een zee van ruimte voor Guus richting doel Batavia maar hij was te gehaast met afronden. Beste optie was de keeper te omspelen maar Guus koos voor te schieten en dat pakte helaas verkeerd uit en met gevolg geen verdiende gelijkmaker. OVB bleef de betere ploeg maar de pitbulls van Batavia beten zich vast in de kuiten van de Boys en na een kopbal van opnieuw Guus werd er tot de rust niet meer gescoord op sportpark de “ Hoppenhof ”.

Na rust begon de tweede helft zoals de eerste helft was beeindigd; een aanvallende ploeg tegen een stug verdedigende ploeg met af en toe een uitval richting spitsen met onder meer Colin Heikens van Batavia als plaaggeest. Het spel werd wel iets slordiger maar onder aanvoering van Bas Loeffen en Roel van Eeuwijk werd er een offensief ingesteld alsof kasteel Batenburg belegerd en heroverd moest worden in oude tijden van weleer. De back`s Frankie Meeuwsen en Luuk gaven veel steun aan de flanken en deze tactiek leek veel op de aanvalsgolven zoals die in de middeleeuwen door veldheren werd toegepast. De laatste weken mag je Roel van Eeuwijk gerust een veldheer noemen in zijn doen en laten. Aanvalsleider Guus werd kort na rust vervangen door Milan Nicolasen die met zijn snelheid een wig moest slaan in de verdedigende linies van de strijders uit Batenburg. Op de flanken lag inderdaad veel ruimte en door het veld breed te houden moesten daar de passes van Terry Derksen en Tom Derks hun weg vinden. Dat lukte heel aardig maar in de één van de spaarzame aanvallen wist Colin Heikens ( voetballer en zanger ) een gaatje in de defensie van OVB te vinden en zo de 0-2 te scoren. Gelukkig was er nog voldoende tijd om tegen te scoren maar een diepe bal op Milan werd afgevlagd voor buitenspel maar dat was zeer discutabel bleek uit de reacties van het trouwe publiek. Ondanks de teleurstellende resultaten zijn zij toch altijd weer aanwezig om de Boys te steunen in hun strijd tegen degradatie of nacompetitie en dat is altijd weer hartverwarmend. Zij schreeuwden de ploeg naar voren en het verzorgde spel wat op de lastige mat werd vertoond veroorzaakte diverse kansen en hachelijke momenten voor het Batavia doel. Invaller Joep van de Groes, hij verving de verdienstelijk spelende Pim Ruhl, zag een strakke punter voorlangs zeilen en even later een verwoestende spetter van Robbie Jansen die de binnenkant van de paal teisterde. Flankspelers Milan en Robbie zagen hun voorzetten regelmatig door “Lange Pier “ Wouter van Elk weggekopt zien en was het frustrerend dat de anschlusstreffer maar niet wilde vallen. De tijd tikte weg in het voordeel van Batavia en met veel kunst en vliegwerk werd het einde behaald met een geflatteerde 2-0 overwinning. Het spook van de nacompetitie daalt langzaam neer op de hard werkende maar moeilijk scorende ploeg uit Overasselt en gelukkig voor OVB verloor concurrent Victora uit Afferden ook hun wedstrijd zodat het gat 5 punten blijft.

Komende zondag de andere Maas derby tegen DIOSA uit in Balgoij en aanvang om 14.30

Uw verslaggever ter plaatse