Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Gebrek aan geluk levert Overasseltse Boys slechts één punt op

Overasseltse Boys ging zondagmiddag op bezoek bij Ewijk. Het was heer en meester in het Beuningse dorp, maar wist desondanks niet vaker te scoren dan te tegenstander. Het werd 1-1.

De wedstrijd van vanmiddag had veel weg van de wedstrijd vorige week tegen WVW. Overasseltse Boys voetbalde goed, maar het leverde vooral in de eerste helft veel te weinig kansen op. Over rechts via Bo kwam het meeste gevaar, zoals een kopbal van Bram uit een corner die Bo versierde. Geert stond echter een doelpunt in de weg. Ewijk wist er echter helemaal niks tegenover te zetten was erg onrustig aan de bal. De ploeg wist geen enkele kans te creëren. Het duurde echter tot vlak voor rust vooraleer boys ook weer kansen kreeg. Een goede aanval met Geert en Bas in de hoofdrol leverde net geen schotkans op en een nieuwe aanval door het midden had een strafschop moeten opleveren toen Tycho werd gehaakt. De scheidsrechter zag het helaas anders. In de extra tijd kreeg Geert, na wederom een aanval over rechts, een goede kans, maar zijn schot werd van de lijn gehaald.

De eerste vijf minuten na de hervatting waren de minste van de boys en dat leidde ertoe dat Ewijk een aantal keer in de “16” wist te komen. Na slecht uitverdedigen kreeg Ewijk een goede schotkans, die prima werd gekeerd door Mannes. In de duik op de rebound mist Mannes de bal nipt, maar de spits van Ewijk viel wel bijzonder gemakkelijk over de armen van Mannes. Frustrerend desalniettemin dat de bal nu wel op de stip ging en volledig tegen de verhouding in Sjoerd van der Hagt Ewijk op voorsprong zette. Daarna was het spelbeeld zoals in de eerste helft en had Overasseltse Boys wederom recht op twee strafschoppen. Dieptepunt was wel de gele kaart voor Bas, die toch ook echt weer werd gehaakt en derhalve geen schwalbe maakte. Nadat boys goed wegkwamen nadat een terugspeelbal niet werd bestraft, kregen de gasten loon na werken. Via Mark kwam de bal uiteindelijk bij Bas, die van een meter of achttien uithaalde en de bal via een Ewijk-speler binnen zag vallen. Uit een aantal corners werd boys gevaarlijk en er was nogmaals een handsbal waarbij menigeen dacht aan een strafschop. Mark werd ook nog op uitermate lompe wijze gestuit en dan voel je aankomen dat er niet meer dan een gelijkspel in gaat zitten. Mannes kreeg zowaar nog wat te doen en nadat een goed schot van Bram net naast ging, was duidelijk dat een beetje gebrek aan scherpte in de afronding en geluk de boys geen drie punten zouden gaan opleveren.

Een puntendeling is dus het geval, waarmee Overasseltse Boys in de middenmoot blijft staan. Volgende week is er echter een nieuwe kans om omhoog te klimmen, als in Puiflijk SCP de tegenstander is. Die ploeg pakte vandaag een punt tegen Nijmegen: 3-3. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Ewijk – Overasseltse Boys 1-1

47′ 1-0 Sjoerd van der Hagt (pen.)
63′ 1-1 Bas Janssen