Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Eerste puntverlies voor JO15-2

Zaterdag 20 oktober speelde JO15-2 de uitwedstrijd tegen SCE uit Nijmegen. Op het enigszins stroeve kunstgras moesten we het zonder Tijmen (last van de knieën), Dennis (weekendje weg) en pechvogel Siem (dubbele armbreuk) opnemen tegen de nummer twee van de competitie. Er stonden twee “gastspelers” op het digitale wedstrijdformulier, en gek genoeg zijn dat bij de tegenstanders bijna altijd ook meteen de twee beste spelers. Dat was ook nu het geval, en aan de bouw van deze spelers te zien was het uiterst twijfelachtig of zij nog wel onder de vijftien jaar oud waren.

Niettemin begonnen we voortvarend aan de wedstrijd. Hoewel we fysiek nogal wat onder deden voor SCE konden we het voetballend toch aardig bijbenen. Er waren eigenlijk maar twee problemen waar we tegenaan liepen. Ten eerste was de verdediging, zeker het centrale duo, moeilijk te passeren, en ten tweede stond voorin een boom van een vent die eigenlijk door niemand van ons goed tegen te houden was. Ondanks dit alles was het Overasselt die de eerste goal scoorde. Bram liep een perfecte voorzet van Jens prima binnen, maar helaas had de grensrechter gevlagd voor buitenspel. Dat ging dus mooi niet door. Aan de andere kant was het in de tweeëntwintigste minuut wel raak voor SCE. Al snel daarna scoorden zij ook nog de 2-0. De overige (soms grote) kansen van SCE werden door Chiel die in een uitstekende vorm stak glansrijk gered. Onze jongens lieten de moed niet zakken, en knokten voor elke meter (kunst)gras. Dat leverde nog een paar kleine kansjes op, maar we konden er niet van profiteren. Ondertussen was de sfeer een beetje grimmig doordat de scheidsrechter een aantal onbegrijpelijke beslissingen nam, en sommige spelers van de tegenstanders het nodig vonden in woord en gebaar onze meegereisde supporters te beledigen. Gelukkig brak de rust aan en konden we proberen orde op zaken te stellen.

De tweede helft ging het eigenlijk goed. Fysiek waren we nog steeds niet opgewassen tegen de grotere spelers, maar voetballend waren we de betere ploeg. Er kwamen ook wel kansen, waarbij vooral Bart pech had met een prachtige bal op de lat. Wout had achterin de tijd van zijn leven en kon helemaal los gaan op de twee koppen grotere tegenstander van die dag, en won vrijwel elk duel. Ook Ryan kon prima mee met het op sommige momenten toch wel harde spel van SCE, en kwam ook vrijwel altijd als winnaar uit de bus. Zo rond de twintigste minuut scoorden we onze tweede goal van deze dag, maar helaas werd deze wederom afgekeurd wegens buitenspel. Jammer, want dit was een glaszuiver doelpunt, maar aangezien de tegenstanders op dat moment aardig aan het wankelen waren gebracht leek het de grensrechter toch beter om de vlag in de lucht te steken. Het is altijd koffiedikkijken naar hoe de wedstrijd zou zijn verlopen als dit terechte doelpunt zou zijn goedgekeurd, maar het zou ons team waarschijnlijk vleugels hebben gegeven. In plaats daarvan was het in de tweeëndertigste minuut SCE die de voor hen bevrijdende 3-0 scoorden. Ons team zette nog één keer alles op alles, maar het lukte niet meer om echt gevaarlijk te worden.

Zo liepen we tegen een geflatteerde eerste nederlaag op, maar we blijven nog wel koploper op basis van het doelsaldo. Overigens werd na de wedstrijd bevestigd dat in ieder geval één van de twee nogal oud uitziende spelers zeker niet onder de vijftien was toen hij op de scooter stapte en huiswaarts keerde.