Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

Dapper Achilles strandt op Overasseltse muur

Zondag 7 mei speelde zich op sportpark de Passelêgt de wedstrijd tussen Achilles 29 uit Groesbeek tegen Overasseltse Boys af. De God Achilles die in de Griekse mythologie als dapper en sterk beschreven werd kon het niet waarmaken, en werd bestreden met een collectieve ploeg die achterin een “muur “ van sterke spelers had staan. Deze “muur “, onder leiding van uitblinker Roel van Eeuwijk, schoof continu mee met de richting zoals op dat moment gespeeld werd en daar wist Achilles eigenlijk geen raad mee. De backs Pim Ruhl en Frankie Meeuwsen waren de pijlers aan de zijkanten en de fundering werd bepaald door Roel en Terry Derksen.

Na een wat aftastend begin van de Boys was het was het metselwerk van de “muur “nog niet geheel hard en wist Achilles, in de 8e minuut, er vanaf links doorheen te glippen en speelde de bal hier tergend langzaam voor langs het doel met uiteindelijk de intikker en 0-1 door Rick Huberts. Hierna herpakten de Boys zich en werd via goed combinatiespel, met name via de flanken, de verdediging van Achilles bestookt. In de 16e minuut was het dan ook raak: Roy van de Brand, die vanaf het begin in de basis stond ivm een voetblessure van de geblesseerde Milan Nicolasen, stoomde vanaf links op en zijn voorzet ging via Bram Meeuwsen naar Roel van Eeuwijk die hard uithaalde. De bal werd nog licht getoucheerd door een speler van Achilles maar de keeper stond genageld voor zijn doel en zo was de 1-1 een feit. Hierna bleven de Boys de overheersende partij en kwamen er kansen voor Roy en Bo de Groot maar hun vizier was niet niet scherp genoeg om dit in doelpunten om te zetten. Ook Tycho Jacobs en Pieter van Dam deden hun stinkende best om spits Geert Janssen van goede ballen te voorzien maar de jonge ploeg uit Groesbeek bleef overeind tot aan de rust. Maar rondom het sportpark was weinig rust want het 3e team van de Boys was die morgen kampioen geworden en dat lieten ze merken ook. Het ene confettikanon na het andere werd afgevuurd en zag het terras er zeer gekleurd uit met allerlei strookjes papier. Namens iedereen van harte proficiat met jullie kampioenschap.

Na het bakje thee werd de wedstrijd van een hoger niveau en was het een aantrekkelijk duel om te zien voor de altijd weer aanwezige fans die de Boys, maar ook Achilles, een warm hart toedragen. In de 50e minuut kreeg Achilles de eerste kans maar Mannes Broens, genomineerd voor keeper van de regio amateurvoetbal, maakte zijn nominatie terecht waar en liet zien dat hij een fantastisch seizoen doormaakt. Mannes heeft schijnbaar een aantrekkingskracht waar de wedstrijdbal erg gevoelig voor was want die wilde maar naar hem toe en liet de goal links en rechts liggen. In de 56e minuut was er een mooie aanval over links via Roy en Tycho en uiteindelijk bereikte de bal Geert Janssen die zijn kap- en draaikunst net niet beloond zag met een doelpunt. Ook Bo was gevaarlijk vanaf rechts en zijn snelheid is zijn wapen maar de voorzet miste soms wat precisie. De altijd keihard werkende Bram Meeuwsen gaat ieder duel aan en schroomt niet om te laten zien dat een aanvoerder voorop in de strijd moet gaan. De uitstekend leidende scheidsrechter van Zuilen zag echter in de 57e minuut een actie van Bram niet door de vingers en “beloonde “ hem met geel. Misschien heeft deze kaart consequenties voor Bram komende zondag tegen en in Nijmegen en het zou zonde zijn als je de laatste wedstrijd moet missen. Maar goed de speelwijze van Bram is soms op het randje maar hij laat altijd zien dat hard werken en strijd ook beloond wordt met punten en dat dwingt ook veel respect af.

In de 62e minuut werd Pieter vervangen door Jeroen Fölker die heel gemakkelijk meekon in de speelwijze en een goede invalbeurt had. Niet veel later wist Roy over links onze spits Geert weer te bereiken maar de keeper wist hem van het scoren af te houden. In de 75e minuut werd hij vervangen door Tom Derks die, op zijn onwennige positie in de spits, zich goed staande hield tussen de “grote “mannen. Maar ook invaller Bart van de Groes, die Roy verving, is nog jong maar laat gewoon zien dat de jeugd staat te trappelen aan de rand van het veld en er bij willen zijn.

Achilles wilde nog wel een bezoekje aan Mannes brengen maar Roel en Pim lieten zien hier niet van gediend te zijn en zette het bordje “niet storen” op de deur van de goal. Maar ook Terry, in zijn nieuwe rol als stopper ivm blessure Bas Loeffen, is zo rustig aan de bal dat een spits er moedeloos van kan worden en gedurende de tweede helft was dat ook goed te zien. Frank gaf vanaf links weer nieuwe impulsen naar voren en dat resulteerde uiteindelijk in één van de weinige vrije trappen rond het strafschopgebied van Achilles. Er was niet veel speeltijd meer dus misschien wel de laatste kans op de overwinning. Roel van Eeuwijk wilde zijn goede optreden nog wat meer jus geven en eiste de bal op met veel zelfvertrouwen. Bram zag in de ogen van Roel dat het vuur nog niet geblust was en hij tikte de bal netjes op Roel die verwoestend uithaalde. Voordat de keeper met zijn ogen kon knipperen zag hij in een flits iets ronds voorbij vliegen en dat bleek dus de wedstrijdbal te zijn. Het net bolde van de kracht van dit projectiel en zo werd ook gelijk de eindstand bepaald op 2-1 want in de resterende tijd gebeurde er niets noemenswaardigs meer behalve het laatste fluitje van de scheids.
Komende zondag 14 mei de laatste wedstrijd in de competitie tegen Nijmegen om 14.30 en hierna zal er nog een nacompetitie volgen aangezien de Boys een periodetitel in bezit hebben. Tegenstanders zijn op dit moment nog niet bekend.