Hoofdsponsors

  • Banner Schoenmakers 520x90
  • Banner Oovb 379x90
  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • Summeren 90px Home
  • Hummel 90px Home.png
  • TDH Montage & Lastechniek

“ Bram Meeuwsen grote inspirator voor de Boys in Wamel “

Op een zonovergoten, maar koud,  sportpark  “de Parken “ speelden zondag 14 april 2019 thuisclub Unitas `28 tegen Overasseltse Boys ( de Boys ) .  De uitslag, 0-3 , gaf een goede indicatie wie er die middag verdiend  aan het langste eind trok.

Grote man met 2 doelpunten was vandaag Bram Meeuwsen, die ook nog eens de assist naar de 0-3 afleverde en liet zien dat hij nog steeds van grote waarde is binnen het team van de Boys.

De wedstrijd begon met een groot overwicht in het spel van de Boys en dat resulteerde in een corner van Milan Nicolasen, die maar net door spits Geert Janssen over het doel werd gekopt. Vanuit het middenveld, met genoemde Bram Meeuwsen, ondersteund door de fit ogende Bas Janssen en de hard werkende Tom Derks, werden de spitsen bediend maar de passing was niet altijd even zuiver. Tot het strafschopgebied kwamen de ballen bij de medespelers goed aan, maar binnen de 16 meter was het erg lastig om elkaar te vinden. Desondanks waren er toch enkele mogelijkheden, voor met name Guus Peeters  Weem, maar het vizier stond niet helemaal op scherp

Keeper Bart van Wagenberg had zijn eerste balcontact in de 15e minuut maar toen ontstond er ook gelijk gevaar na een iets te makkelijk gegeven terugspeelbal. Bart ramde de bal tegen de gevaarlijk ogende spits aan en in de kaats rolde hij net langs de goede kant van de paal. Dit had zomaar de 1-0 voor Unitas `28 kunnen zijn.

In de 21e minuut liet Bram Meeuwsen zien dat hij vandaag scherp was en na zich goed vrij gespeeld te hebben,  knalde hij op doel maar keeper Niels van Os liet zich niet zomaar verschalken. Het dominerende spel van de Boys werd af en toe ontsierd door een slordige pass en in de counter werd Unitas `28 toch een paar keer erg gevaarlijk. De teruggekeerde Frank Meeuwsen op linksback en Thomas Peeters Weem op rechtsback moesten soms alle zeilen bijzetten om de vleugelspitsen in bedwang te houden. Bart van de Groes stond zijn mannetje tegen de bonkige spits van Unitas `28 en daarom heen zwierf  de bikkelharde Roel van Eeuwijk om alle gaten te dichten.

Toch bleef het spelbeeld wat rommelig en daar had scheidsrechter Jeroen Leerentveld uit Nijmegen ook invloed op want hij floot soms erg pietluttig. Een huwelijk tussen de Boys en deze scheidsrechter zit er voorlopig niet in want er is gewoon geen “Love at first sight “  merkbaar ondanks diverse pogingen van de KNVB om hem aan de Boys te koppelen. Trainer John van Geenen is ook al als ceremoniemeester gevraagd maar John mist ook de klik met de man, vandaag in het blauw. Maar het is echt niet zo dat de scheidsrechter debet is aan de weinige scoringskansen want daar moeten de spelers het toch bij zichzelf zoeken. In de slotfase werd het gelukkig toch nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van Unitas `28, maar de voorzetten van Milan Nicolasen en Guus Peeters Weem werden door de neven Bas en Geert Janssen net naast en net over geschoten.

Na een kort verblijf in de gezellige kantine scheen het zonnetje nog beter en dat kwam het spel van de Boys ook ten goede. Vanaf het begin werd Unitas `28 op eigen veld vast gezet en was er heel veel éénrichtingsverkeer richting het doel van keeper Niels van Os. Vleugelaanvallers Guus Peeters Weem en Milan Nicolasen waren veel dreigender en daar profiteerde Bas Janssen bijna van maar zijn pirouette voor het doel miste net de juiste afwerking. Dat was een voorbode voor succes want na een goede actie van Guus Peeters Weem mocht Milan Nicolasen een vrije trap nemen. Zijn linkerpoot zocht als een haviksoog het markante hoofd van Bram Meeuwsen en met een fantastische kopstoot was de ban gebroken en de voorsprong een feit.

Niet veel later was er langs de zijlijn een triootje gaande tussen Tom Derks, Bas en Geert Janssen om de bal in de ploeg te houden en in de scrimmage wist Bram Meeuwsen de bal te veroveren. Alsof hij op een dancefestival op het podium zweefde soleerde hij door de defensie van Unitas `28 en wist Bram met een heerlijke lob het net te laten bollen. Prachtig hoe wilskracht en souplesse samen kunnen gaan en was de overwinning zo goed als binnen. Sam Derks viel nog in voor de goed spelende, maar geblesseerde, Guus Peeters Weem en was vanaf de flanken actief en vol spelvreugde. Ook Pieter van Dam werd nog vanaf de reservebank ingebracht voor strijder Bas Janssen en zijn opwachting werd ook nog beloond met een prachtig doelpunt. Bram Meeuwsen zag vanaf de zijkant de loopactie van Pieter en met een geweldige curve wist hij hem te bereiken en rondde Pieter zijn actie, met veel zelfvertrouwen, af met een prachtig doelpunt. Mister positivo Krijn van Haren maakte ook nog zijn opwachting voor Frank Meeuwsen maar de wedstrijd zat toen al in het slot.

Het werd nog even spannend toen grensrechter Tobi de Hair zijn vlag verloor en er met man en macht naar zijn hulpmiddel werd gezocht . Zelfs voorzitter Joost Rutgers bood zijn diensten aan om de vlag te herenigen met Tobi en uiteindelijk lukte dat weer en kon de wedstrijd tot een goed einde worden gebracht.

Al met al een goede uitslag en op 2e Paasdag, 22 april staat de kraker tegen  koploper Aquila uit Dreumel om 14.00 thuis op het programma.

 

Met vriendelijke groet,

Uw verslaggever