Knappe overwinning JO13

Zaterdag 18 november speelde JO13 de thuiswedstrijd tegen één van de koplopers SCP uit Puiflijk. Dit team had nog alle wedstrijden gewonnen en stond zodoende op een gedeelde eerste plaats in de competitie. Met Lars nog in de lappenmand, Chris op feestweekend met zijn ouders en Jens uitgeleend aan JO14 begonnen we onder leiding van scheids John en assistent Stefan aan de wedstrijd.

De eerste helft ging mooi gelijk op, en onze jongens leken zich knap hersteld te hebben van de enorme tegenvaller van vorige week. De strijdlust en inzet was prima, en de spelvreugde spatte ervan af. Ryan verdedigde wederom het doel, Chiel en Wout waren de centrale verdedigers en Siem en Tijmen fungeerden als backs. Het middenveld bestond uit Anne, Mick en Simon en de voorhoede uit Wessel, Bram en Dennis. Eigenlijk speelde iedereen prima, maar opvallend was toch dat Tijmen, Chiel, Anne en Dennis op voor hen vreemde posities het uitstekend deden. Overasselt had een klein overwicht en iets meer balbezit, maar SCP was heel gevaarlijk met hun snelle uitvallen. Beide teams kregen kansen maar het was SCP die de eerste tik uitdeelde. In de vijftiende minuut scoorde de spits de 0-1. Overasselt bleef goed voetballen, vond elkaar vrij gemakkelijk en creëerde kansen. In de vijfentwintigste minuut was het Mick die bij een scrimmage voor het SCP doel een wonderbaarlijke pass op zichzelf gaf en daarna droog afrondde. Dit doelpunt gaf ons team nog meer zelfvertrouwen en Dennis en Wessel kwamen regelmatig met snelle rushes langs de zijkant tot de achterlijn en probeerden Bram in stelling te brengen. Mick, Anne en Simon veroverden op het middenveld steeds meer ballen en onze achterhoede bleek een steeds moeilijker te nemen vestiging. Vlak voor rust stormde Simon op het vijandelijke doel af en kon alleen maar worden afgestopt door hem zo hard weg te duwen dat hij bijna onder de graszoden verdween. Gescoord werd er voor de rust niet meer zodat we met een terechte 1-1 stand aan de ranja begonnen.

In de tweede helft maakten Bart en Levi hun opwachting op het middenveld. Er was in de rust verteld dat we ervoor moesten zorgen dat het middenveld van SCP wat sneller afgestopt moest worden zodat zij niet zo gemakkelijk de bal voorin konden krijgen. Dit plan werd heel goed uitgevoerd, en we veroverden steeds meer ballen. Onze boys waren nu nog meer de bovenliggende partij en een voorsprong hing in de lucht. Het bleef oppassen voor uitvallen van SCP, maar onze achterhoede verdedigde zich met hand en tand. Invallers Bart en Levi voetbalden meteen met het hoge niveau mee, en Overasselt werd sterker en sterker. In de zevende minuut schoot Bram ons team naar de voorsprong en stond de 2-1 in het boekje van John. SCP kon steeds slechter omgaan met de kleine ruimtes die ze kregen, en onze jongens zaten er stuk voor stuk fel op. Er kwamen steeds meer mogelijkheden, en het wachten was eigenlijk op de genadeklap. Deze werd vlak voor tijd uitgedeeld door Bram die met zijn tweede treffer de eindstand op 3-1 bepaalde. Het was aan de tegenstanders te zien dat dit toch wel een klap voor hen was, maar de leiding gaf alle complimenten aan ons team en concludeerde dat wij toch echt de betere partij waren. In deze wedstrijd werd bewezen dat een goede inzet de basis is voor succes. Door deze overwinning staan we nu met nog drie wedstijden te gaan met drie teams op drie punten achterstand op koploper Leones. Volgende week gaan we op bezoek bij Excelsior uit Zetten.