JO13 verslaat directe concurrent

Zaterdag 2 december speelde JO13 de uitwedstrijd tegen Aquila uit Dreumel. Aquila had evenveel verliespunten als wij, en is dus een echte concurrent. Het was ijzig koud, bijzonder mistig en bovendien een lange reis en we arriveerden dan ook pas twintig minuten voor aanvang van de wedstrijd. De tegenstander had in de gehele competitie pas vier(!!) tegendoelpunten hoeven incasseren, dus bereidden we ons voor op een moeilijk te passeren verdediging.

Met Lars en Ryan in de ziekenboeg en Wout uitgeleend aan JO14 startten we met Chiel in het doel, Siem en Levi als backs en Chris en Bart als centrale verdedigers. Bart schrok een klein beetje dat hij voorstopper stond, maar de leiding had er alle vertrouwen in. Simon Mick en Dennis vormden het middenveld, en Wessel, Bram en Jens de voorhoede. In de eerste tien minuten ging de wedstrijd gelijk op, al hadden de Boys een licht overwicht. Zeker in de combinatie was Overasselt de betere ploeg. Aquila daarentegen was supersnel in de omschakeling, en beschikte over een zeer snelle spits. Zoals verwacht was de achterhoede echter het sterkste punt van de tegenstander, en vele uitbraken van Overasselt werden vakkundig onschadelijk gemaakt. Ons centrale duo speelde uitstekend, en had de voorhoede goed onder controle. Op het middenveld was Overasselt veel beter dan Aquila. Mick, Simon en Dennis wisten steeds goed de voorhoede te bereiken of kwamen zelf gevaarlijk door, en dat leidde wel tot kansen, maar niet tot doelpunten. Zoals gezegd moest Aquila het vooral van de ‘lange bal’ hebben die echter alleen maar gespeeld kon worden als onze jongens de bal verloren, en dat was niet zo vaak. Chris en Bart maakten samen met Levi en Siem menig aanval onschadelijk. De enige goal van de eerste helft viel dan ook uit een standaard situatie. Een vrije trap werd achter onze verdediging gelegd waarna de spits zeer fraai uithaalde en de 1-0 binnenschoot. Overasselt was echter niet onder de indruk, en bleef goed samenspelen. Verder dan een bal op de lat en een bal op de paal kwamen we echter niet.

De tweede helft was het overwicht van Overasselt nog ietsje groter. Met Tijmen op de plaats van Levi en Anne op de plaats van Simon ging ons team verder waar ze waren geëindigd. Met verzorgd spel werden de medespelers gemakkelijk gevonden, en Aquila kwam er voetballend niet aan te pas. De lange bal werd er steeds beter uitgehaald, doordat de inzet van de Boys nog beter was dan in de eerste helft. Dennis, Wessel en Jens speelden hun tegenstanders regelmatig zoek. Het was eigenlijk wachten op een doelpunt, en dat viel dan ook. Uit een van de vele kansen die we kregen scoorde Mick de gelijkmaker. Er ging een zucht van verlichting door het team, maar de uitbraken van de tegenstander bleven gevaarlijk. Door het doelpunt ging ons team nog een tandje beter spelen, en we kregen veel kansen om de wedstrijd naar ons toe te trekken. De verdediging lag echter vaak in de weg, en we hadden ook niet heel veel geluk. Invallers Anne en Tijmen speelden ondanks dat ze de eerste helft aardig waren afgekoeld prima mee. Vooral combinerend ging het steeds beter, en Overasselt had zeker het meeste recht op de overwinning. Iets meer dan tien minuten voor tijd was er een bijzonder fraaie aanval over vele schijven die door Bram goed werd afgemaakt. Na de 2-1 waren er zeker nog meer mogelijkheden, bleef het superspannend, maar gescoord werd er niet meer. Dit was zeker een van de beste wedstrijden van het seizoen, mede door de geweldige inzet van het hele team. Door deze overwinning blijft JO13 tweede in de stand, al moeten sommige teams nog een wedstrijd inhalen. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma om 11:00 uur thuis tegen Dio uit Druten. Komt dat zien.