JO13 boekt ruime zege

Zaterdag 25 november reisde JO13 af naar Zetten om aldaar tegen de plaatselijke Excelsior te spelen. Lars en Simon waren afwezig, en Dennis en Chris speelden met JO14 mee, dus met nog twaalf spelers begonnen we aan de wedstrijd tegen de nummer vijf. Chiel verdedigde het doel, en Ryan stond verrassend laatste man. Wout, Mick en Bram vormden de as van het veld, de linkerkant bestond uit Tijmen, Anne en Jens en op rechts speelden Levi, Bart en Wessel. Het was even zoeken naar de kleedkamers, en aan inspelen/ warmlopen doen ze blijkbaar niet in Zetten, want er was nergens plaats voor een warming up. Bovendien was het akelig fris en de vorige wedstrijd was nog in volle gang toen ons team buiten kwam. Tussen de wedstrijden zat hooguit vijf minuten, dus we konden meteen aan de bak.

In de eerste paar minuten deed de tegenstander nog heel leuk mee, maar na een minuut of tien vonden de Boys het wel genoeg geweest. Jens schoot de 0-1 binnen, en gelijk vanaf de aftrap maakte Bram er al 0-2 van. Binnen het kwartier verhoogde Anne de score naar 0-3, al duurde het behoorlijk lang voordat ook de scheidsrechter doorhad dat de bal over de lijn was. In de negentiende en drieëntwintigste minuut zorgden Wessel en Bram voor de 0-4 en 0-5. Jens was ongrijpbaar aan de linkerkant, maar klaagde over pijn in de maag na een vermeende elleboogstoot. Vlak voor rust mocht Siem nog linksbuiten acteren, en hij schoot zowaar nog bijna raak ook.

Na de rust werd het voor Excelsior alleen nog maar erger. Ze kwamen nauwelijks nog voor het doel van Chiel, en omdat Bart geblesseerd uitgevallen was kwam tot overmaat van ramp ook nog Jens weer terug in het veld. Jens was zo snel langs de lijn dat onze eigen aanvallers zijn tempo ook niet konden bijbenen zodat hij zelf maar wat meer op goal ging schieten. Dat leverde in de achtste, tiende en vijftiende minuut nog een loepzuivere hattrick op en een 0-8 tussenstand. Bram verhoogde de score wederom na een minuut naar 0-9 en als Bram scoort, dan scoort Wessel meestal ook, dus weer drie minuten later scoorde Wessel dan ook de 0-10. In de allerlaatste minuut bekroonde Jens zijn prima wedstrijd met de 0-11. Het klasse verschil was duidelijk, maar dat lag niet alleen aan de voorhoede. Achterin speelden Ryan en Wout alsof ze al jaren het hart van de verdediging vormen, terwijl ze voor de eerste keer samen speelden. Tijmen fungeerde weer uitstekend als linksback, en bewees voor de tweede wedstrijd op rij moeilijk te passeren. Levi verdedigde prima op rechts, en gaf bovendien goede passes. Bart en Anne bestreken het middenveld, en samen met Mick bereikten ze keer op keer de voorhoedespelers. Siem, die normaal achter speelt, bewees ook op het middenveld en voorin van waarde te kunnen zijn, en de voorhoede deed wat van ze werd verwacht, scoren. Over Jens kon u al genoeg lezen in dit stukje, Bram is de meest gretige speler als er een bal binnen vijf meter van hem vandaan komt, en Wessel zorgt steeds voor dreiging vanaf rechts. Inmiddels hebben we weer een concurrent afgeschud, en staan we nog met twee teams gedeeld tweede. Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen Aquila die evenveel verliespunten hebben als wijzelf op het programma.