JO13-1 walst over Uchta

Zaterdag 7 oktober 2017 stond de uitwedstrijd tegen Uchta JO13-2 uit IIzendoorn op het programma. We moesten eerst even opzoeken waar dat precies ligt, maar met behulp van de nieuwste navigatie technieken vonden we probleemloos het sportpark. Door de lange reis hadden de meeste spelers al meteen een enorme drang om naar het toilet te gaan, maar in de kleedkamer bleek de deur naar het sanitaire gedeelte potdicht te zitten. Geen enkele sleutel paste, dus dat werd voor het halve team een rondje langs de kantine om de overvolle blazen te legen.

Onze jongens gingen onmiddellijk in de aanval, en Uchta werd ver in de verdediging gedrongen. In de vijfde minuut opende Dennis de score en precies in de tiende minuut verdubbelde diezelfde Dennis de score naar 0-2. Overasselt speelde prima, en met mooie combinaties sneden ze door de defensie als het spreekwoordelijke warme mes door de boter. Op de rechterkant van het middenveld was Ryan erg op dreef, en naast enkele goede passes scoorde hij in de twintigste en negenentwintigste minuut en verhoogde de score naar 0-4. In de laatste minuut van de eerste helft scoorde Dennis zijn derde van de wedstrijd zodat we met 0-5 gingen rusten. De scheidsrechter had de gehele eerste helft totaal geen oog voor de grensrechter van Uchta, die dan ook bij twee doelpunten die op zijn allerminst een klein beetje naar buitenspel riekten tevergeefs vlagde. Een gelukje voor ons dus. In de rust kregen we gelukkig helemaal niks te drinken, zodat verdere plaspauzes ons bespaart bleven.

De tweede helft begon voor Uchta ietsje beter. Er werden achterin wat meer duels gewonnen, maar Overasselt bleef veruit de betere partij. De nieuwe krachten Wessel en Bram bestookten het vijandelijke doel met schoten, en dat leverde binnen het kwartier de 0-5 (Wessel) en de 0-6 (Bram) op. De duels werden wel steeds feller, en vooral de goed spelende Tijmen had het zwaar aan de stok met zijn tegenstander. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe, en om de beurt veroverden ze de bal. In de twintigste minuut was er een spaarzame uitval van Uchta, en hun uitbraak werd netjes binnengeschoten. Chiel had tot dan toe nog bijna niets te doen gehad, maar kon hier ook weinig aan doen. Daarna was het eenrichtingsverkeer richting Uchta doel, en tussen de 22e en 25e minuut scoorden Wessel tweemaal en Bram eenmaal zodat het inmiddels al weer 1-10 stond. Vlak voor tijd was er nog een vervelend incident waarbij Wessel en een meisje van de tegenstanders met hun knie tegen elkaar botsten terwijl er nog een derde speler van Uchta in het duel betrokken was. Het werd snel duidelijk dat het meisje ernstig geblesseerd was, en uiteindelijk van het veld werd gedragen. We hopen dat het snel beter met haar zal gaan en ze spoedig weer met haar team kan meedoen. Voor de statistiek, en om zijn goede wedstrijd te bekronen bepaalde Mick met een afstandsschot de eindstand op 1-11.

Volgende week staat de streekderby tegen Heumen op het programma, 11:00 uur op de Passelegt.