JO11-1 speelt prachtige pot bij Orion

Zaterdag 8 april speelde JO11-1 de wedstrijd tegen Orion uit Nijmegen. Op de een of andere manier wisten we al dat het een uitwedstrijd zou worden, want van de negen keer dat we tegen Orion hebben gespeeld waren alle negen uitwedstrijden. Onze jongens begonnen gehavend aan de strijd, want Anne was ziek, en Chiel zat met zijn arm in het gips nadat hij de vrijdag voor deze wedstrijd een plaats in de finale van het schoolvoetbal had veiliggesteld met een gewaagde redding. Die gewaagde redding kostte Chiel wel een breuk in zijn arm. Levi trad dus op als keeper. Voor Jip was het ook een speciale wedstrijd. Aangezien de familie Dokter verhuisd is naar Nijmegen zal Jip vanaf volgend seizoen op de wedstrijdformulieren van Orion opduiken. De wedstrijd startte om 08:45 uur op een heus kunstgras miniveld.

De ouders langs de kant dachten dat het wel een goed idee zou zijn om veel te schieten op dit kleine veldje. Orion was daar duidelijk allang aan gewend, aangezien zij vanuit alle hoeken Levi onder vuur namen. Levi was echter in goede vorm, en keerde de schoten vakkundig. Orion kwam niet verder dan schoten uit de tweede lijn. Overasselt combineerde echter prima, en doorbrak regelmatig de Nijmeegse defensie. Het eerste gevaar kwam van Dennis die zijn schot net via de keeper naast zag gaan. Uit de corner, eveneens genomen door Dennis, kopte, ja U leest het goed, kopte Simon perfect de 0-1 binnen. Orion bleef schieten wat ze konden, maar Levi bleek niet te verschalken. Pech was er ook voor de tegenstanders toen ze de lat raakten. De Boys bleven zeer goed spelen en combineren. Een wereldpass van Dennis werd prachtig binnengeschoten door weer Simon. Omdat een schot van Tijmen rakelings naast ging werd de rust met een 0-2 voorsprong bereikt.

Na de rust bleef Overasselt de beste ploeg. Binnen 5minuten schoot Dennis onberispelijk de 0-3 binnen, een schot dat de keeper alleen maar heeft horen langskomen. Vlak daarna was er pech voor onze jongens toen Dennis hard bovenop de kruising schoot. Orion nam steeds meer risico en uit een van de aanvallen scoorden ze de 1-3. Rick, Alex en Jip hadden hun handen vol aan de aanvallers van Orion die duidelijk beter waren dan de verdedigers. Rick en Alex leken wel heuse stofzuigers die alle ballen opslokten, en Jip kwam steeds op het juiste moment in de bal en door hun prima optreden werd menig aanval echter afgeslagen. Siem ging zich met Orion’s meest technische speler bemoeien die keer op keer spelers te slim af was maar uiteindelijk strandde op Siem die gewoon weigerde aan de kant te gaan en hem tot wanhoop dreef. Hoewel Levi nog meer goede reddingen in petto had kon hij niet voorkomen dat na een snelle uitval Orion de 2-3 scoorde. Plotseling geloofden de tegenstanders er weer in, maar het was wederom Dennis die de wedstrijd in het slot gooide en met een geplaatst schot de stand naar 2-4 tilde. Mede door deze overwinning zijn onze jongens gestegen naar de gedeelde derde plaats op maar 3 punten van de koplopers.